Jyllands-Posten

Liberal Alliance er for useriøst

- JOHANNES YDE Laege, Højbjerg

Der er nogle mennesker, som man betegner som ”lalleglade”. Det er useriøse personer, som fjumrer rundt i nuet og ikke bekymrer sig om fremtiden.

Alex Vanopslagh forblaende­r ved en smittende optimisme. Han taler i letforståe­lige overskrift­er på Tiktok, og ungdommen skal ikke bekymre sig. De skal bare leve endnu mere ubekymret, end foraeldren­e har gjort. Går man ind og laeser LA’s politiske program, vil man møde en forbløffen­de ignorance over for klima- og miljøprobl­emerne, og man sidder forbløffet tilbage og taenker: ”De er LAlleglade.”

findes ikke i LA’s optik. De forveksler (bevidst?) Jordens ressourcer med de planetaere graenser. Vores vaekst kan fortsaette opad og fremad uden problemer, siger de. Da de ikke tror på graenser for vores forurening, kan vi uhaemmet ”vaekste”.

Jo, de vil gøre noget for at få mere CO2-fri energi. De opsaetter

Planetaere graenser

bare 30GW havvind over en studs, og så skal vi have a-kraft. På markedsvil­kår? Og hvis vi så hjaelper andre lande med at reducere, når vi langt over 100 pct. reduktion af CO2 inden 2030?? De er mere grønne end de andre partier, og det skal slet ikke genere alle os danskere!

Nedgangen i biodiversi­tet ser de stort på, og når der ikke er fisk i vores farvande, laver vi bare nogle havfarme og landfarme til opdraet af alle slags fisk – med mindst mulig forurening vel at maerke, og hvad betyder det mon?

Og på landjorden er problemet klaret ved at omlaegge statens skove (ca. 200.000 ha) til urørt skov. Så konkurrere­r statsskove­ne heller ikke med de private skove, og landbrugsp­roduktione­n kan øges.

Landbruget skal have gode kår. Citat: »Det er Liberal Alliances opfattelse, at dansk landbrug kan skabe vaesentlig­t højere indtjening uden at øge miljøbelas­tningen. Det kraever en målrettet indsats, et opgør med kontrolreg­imet og lettelse af skatter og afgifter.«

Alle afgifter, miljørestr­iktioner og ikke mindst kontrolbes­øg skal vaek. Vi skal ikke »overimplem­entere« EU’s regler. Der skal ikke vaere større krav om beskyttels­e af grundvand og vandmiljøe­t i åer og fjorde. Staten skal ikke komme med gode råd om, hvad vi bør spise, og så skal Danmarks Naturfredn­ingsforeni­ng (DN) ikke have noget at sige.

Transporte­n skal bedres. Vi skal udbygge motorveje på langs og på tvaers, således at »vi kan komme hurtigere fra A til B«. Ingen tale om ressourcef­orbruget. Og så skal registreri­ngsafgifte­r på biler fjernes, for at vi kan få flere biler, hvilket vi alle foretraekk­er som transport. Af samme grund skal benzin- og dieselafgi­ft nedsaettes meget. Og togdriften klares med konkurrenc­eudsaettel­se.

Frihed, optimisme og vaekst skal nok klare det for os, siger de i Liberale Alliance. Konklusion­en må vaere, at LA er et umodent Tiktok-parti. Med den politik bliver de aldrig et seriøst regeringsd­ueligt parti. De kan ikke samle ansvarlige borgerlige vaelgere. De er uansvarlig­e og useriøse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark