Jyllands-Posten

Tidligere AGF-stjerne: »Nu har jeg hørt på det der i mange år – i alt for mange år«

Ifølge en tidligere fodboldpro­fil og nuvaerende kommentato­r havde AGF et andet problem end det voldsomme pres, som en af spillerne adressered­e umiddelbar­t efter pokalfinal­en mod Silkeborg.

- JESPER HAUE HANSEN jesper.h.hansen@jp.dk

Tristessen var lige så iøjnefalde­nde som de kridhvide trøjer, da AGF-fansene traskede af sted med regndråber­ne dalende ned over deres bøjede hoveder på vej vaek fra Parken torsdag aften.

Inde i nationalar­enaen var spillerne lige så skuffede efter 1-0 nederlaget til Silkeborg IF i pokalfinal­en for fodboldher­rer, hvilket betød, at det ikke lykkedes at hente et trofae hjem til Aarhus for første gang i 28 år.

Den slags kendsgerni­nger gør »trøjen tung i AGF«, som en spiller bemaerkede det ifølge Jesper Engmanns reportage »Banke, banke på: Hvordan gør I det, Silkeborg?«.

For presset er voldsomt i klubben, hvor selvbevids­theden er enorm efter fem mesterskab­er samt ni pokaltitle­r.

»Nu har jeg hørt på det der i mange år – i alt for mange år,« siger Peter Graulund, fodboldkom­mentator hos TV 2 Sport, og traekker luft ind.

Spørg dem i Real Madrid

Efter en lille pause tilføjer den tidligere angriber, der opnåede 149 kampe for AGF fra 2006 til 2012:

»Jeg har også spillet i Brøndby IF, hvor jeg oplevede trykket som noget større. I FCK er presset måske endda endnu vildere. Og så kan du gå ud til spillerne på de helt store adresser i Europa og spørge, hvordan de f.eks. har det i Real Madrid og Manchester City. Hvis du gerne vil vaere en topspiller, straeber du også efter at opnå noget, hvor du kan blive en del af en fed historie. Jeg kan simpelthen ikke forstå, at det skulle vaere et problem.«

Peter Graulund oplevede selv, hvordan det kunne gå galt i afgørende kampe for AGF, da han bl.a. var en del af nedrykning­erne i 2006 og 2010.

»Men jeg har elsket, at der var et pres, og jeg havde en forpligtel­se til at levere noget ekstraordi­naert – både over for mig selv, min arbejdsgiv­er og alle de mennesker, som det betyder noget for. Der er altså ikke saerlig mange andre arbejdspla­dser, hvor du får en så direkte respons fra dem, som din indsats betyder noget for,« siger han.

Fodboldkom­mentatoren mener heller ikke, at omverdenen­s forventnin­ger udgjorde et synligt problem for Aarhus-klubben i pokalfinal­en.

Modstod trykket

»Der er altid lidt mere gelé i knaeene og nervøsitet, når det er en finale. Men AGF forsøgte faktisk at udnytte det ved at laegge et hårdt tryk fra begyndelse­n af kampen. Omvendt var Silkeborg også dygtige til at modstå det ekstra tryk, der kom mod dem i første halvleg, og efterfølge­nde var de i fuld kontrol gennem anden halvleg. Det var mest af alt manglende skarphed og lidt uheld, der gjorde, at Silkeborg ikke afgjorde kampen noget tidligere. Det var en fortjent sejr, synes jeg,« siger Peter Graulund.

Så selvom de triste tilskuere formentlig følte sig forbandede, mens regndråber­ne dalede ned over dem efter nederlaget torsdag aften, kan de ikke klandre spillerne for at have bukket under for forventnin­gerne, mener den tidligere AGF-profil:

»Det var ikke, fordi spillerne ikke prøvede eller ville eller manglede den nødvendige energi. Jeg så faktisk et mandskab, der gjorde, hvad de kunne, og forsøgte at udnytte den helt unikke opbakning – isaer i begyndelse­n af første halvleg. De gjorde alt for at skabe det resultat, som ikke er lykkedes i 28 år. Så var der bare en modstander, der havde de nødvendige modtraek. Det er sådan, det kan gå i en fodboldkam­p.«

Jeg har også spillet i Brøndby IF, hvor jeg oplevede trykket som noget større. I FCK er presset måske endda endnu vildere. PETER GRAULUND, FODBOLDKOM­MENTATOR OG TIDLIGERE AGF-SPILLER

 ?? Foto: Helle Arensbak ?? I Aarhus blev kampen vist på storskaerm i Tivoli Friheden, hvor omkring 7.000 tilskuere var samlet – og hvor skuffelsen var stor efter kampen.
Foto: Helle Arensbak I Aarhus blev kampen vist på storskaerm i Tivoli Friheden, hvor omkring 7.000 tilskuere var samlet – og hvor skuffelsen var stor efter kampen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark