Jyllands-Posten

Vejen er banet for ny dagligvare­butik i landsby

Byen har i dag blot 350 indbyggere, men nu har Ødum-borgerne udsigt til at kunne handle helt lokalt i en spritny dagligvare­butik.

- CHRISTINA S. JOHANSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r csj@jyla.dk

Centralt i Ødum kommer en dagligvare­butik. I hvert fald er et forslag til en ny lokalplan og et kommunepla­ntillaeg om netop dette, lige blevet sendt i offentlig høring i otte uger.

Det er en lodsejers ønske om at etablere en dagligvare­butik, der ligger til grund for den nye lokalplan.

Butikken bliver på 1.200 kvadratmet­er, og den skal ligge på hjørnet mellem Mejlbyvej og Landevejen, hvor der i dag er erhvervsby­gninger og to enfamilieh­use.

I dag findes ingen dagligvare­butik i Ødum, men kun en butik tilknyttet en OK Plustankst­ation. Naermeste købmand ligger i Mejlby cirka fem kilometer øst for den nye butik. Derudover ligger der inden for en radius af seks til otte kilometer dagligvare­butikker i Hadsten, Trige og Voldum.

I forslaget til lokalplane­n beskrives det, at en dagligvare­butik i Ødum har et tilstraekk­eligt kundegrund­lag trods byens i dag blot 350 indbyggere:

»Cowi har på vegne af Favrskov Kommune udarbejdet en detailhand­elsredegør­else. Af redegørels­en fremgår det, at der er tilstraekk­eligt kundegrund­lag for en stor dagligvare­butik i Ødum. Dertil fremgår det, at en dagligvare­butik i Ødum vil bidrage til en bedre lokal daekning med dagligvare­r i Ødum og omegn. Rapporten tager udgangspun­kt i, at indbyggert­allet – og dermed også forbrugsgr­undlaget for dagligvare­r – vil stige frem mod 2033.«

Vejadgange­n

Den nye butik må opføres i én etage og med en maksimal

bygningshø­jde på 8,5 meter.

Vejadgange­n til butikken sker fra kommunevej­en Mejlbyvej samt den private faellesvej I. P. Hartsmanns Vej.

»Af hensyn til sikker trafikafvi­kling fra krydset Landevejen/Mejlbyvej/Ødumvej og for at sikre, at der ikke opstår tilbagestu­vning ud i signalanla­egget, skal der etableres en venstresvi­ngsbane fra Mejlbyvej og ind til dagligvare­butikken til brug for kunder,« står der i lokalplans­forslaget.

Etablering­en af venstresvi­ngsbanen medfører, at den eksisteren­de buslomme skal flyttes laengere mod øst.

Den nye butik vil medføre, at den private faellesvej Niels W. Gades Vej lukkes, og der skal etableres en vendeplads ved vejens afslutning. Dette vil skabe mindre trafik på Niels W. Gades Vej.

 ?? ?? Det er på hjørnet her, mellem Mejlbyvej og Landevejen, den nye dagligvare­forretning er tiltaenkt. Foto: CSJ
Det er på hjørnet her, mellem Mejlbyvej og Landevejen, den nye dagligvare­forretning er tiltaenkt. Foto: CSJ

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark