Jyllands-Posten

Kendt ivaerksaet­ter kommer Sølund Musik-Festival til undsaetnin­g

Jonathan Løw har fantastisk­e minder fra Sølund Musik-Festival. Nu starter han indsamling for at hjaelpe den kriseramte festival.

- GRETHE BO MADSEN Jyllands-Postens Lokalavise­r gbm@uge-bladet.dk

Aarhus-ivaerksaet­teren Jonathan Løw er gået ind i kampen for den kriseramte Sølund Musik-Festival. Torsdag startede han en ny indsamling, der skal komme den kriseramte festival til undsaetnin­g og samtidig saette fokus på problemern­e, så politikern­e forstår alvoren.

»Jeg kan ikke bare se til, mens Danmarks absolut vigtigste og mest fantastisk­e festival er akut truet af lukning. Min kaere mor har arbejdet med området i over 30 år, så jeg har også selv flere gange deltaget på Sølund Musik-Festival. Det er så smukt og livsbekrae­ftende, og derfor startede jeg indsamling­en,« fortaeller han til Uge-Bladet.

»Det er en gruppe af mennesker, som man kun kan holde af, men som desvaerre ikke altid får så stor lydhørhed i offentligh­eden. Det ses lige nu ved, at Sølund MusikFesti­val akut mangler penge, da den er lukningstr­uet, og det må simpelthen ikke ske. Derfor startede jeg indsamling­en,« forklarer Jonathan Løw.

Hjaelpen fra Jonathan Løw har potentiale­t til at nå langt ud, fordi han er en af de ivaerksaet­tere i landet, der har flest følgere på de sociale medier. Han håber, indsamling­en og den opmaerksom­hed omkring festivalen, den skaber, vil bidrage til, at festivalen kan trives de naeste mange år.

»Som ivaerksaet­ter og foredragsh­older har jeg arbejdet rigtig meget med de digitale medier, kommunikat­ion og forretning­sudvikling, og jeg prøver at bruge noget af den erfaring til at støtte et utroligt meningsfyl­dt formål som festivalen her. Det handler ikke om penge for mig, men om at gøre det rigtige og noget godt for de tusindvis af skønne mennesker, der hvert år skaber nye venskaber og kaerestesk­aber på festivalen. Den har eksisteret i naesten 40 år,

og den MÅ ikke slutte. Det er den alt for vigtig og fantastisk til.«

Allerede fredag har Jonathan Løws indsamling givet gode resultater.

Mange vil hjaelpe

»Der er mange, der allerede har doneret penge til Sølund Musik-Festival, og flere fonde har henvendt sig. Desuden

har blandt andre Lars Løkke Rasmussen, Jonas Dahl, Martin Lidegaard og en raekke andre toppolitik­ere kommentere­t og delt opslaget. Jeg har derfor også spurgt dem ind til, om ikke det er muligt at få festivalen på Finanslove­n i de kommende år, sådan som festivalle­delsen selv håber på,« fortaeller Jonathan Løw.

Sølund Musik-Festival, der er verdens største musikfesti­val for udviklings­haemmede, har vaeret traengt økonomisk gennem flere år. Årets festival, der løber af stablen 11.-13. juni, er ikke i fare for at blive aflyst, men naeste års festival haenger i en tynd tråd. Tidligere besøgte op mod 12.000 gaester festivalen, men siden 2017 er billetsalg­et faldet med 32 procent.

Faldet skyldes isaer, at bostederne ikke prioritere­r festivalen. Mange af gaesterne på Sølund Musik-Festival er fuldstaend­ig afhaengige af, at de får en kendt ledsager med, som de er trygge ved. Og selvom mange af de udviklings­haemmede selv betaler for deres ledsager, så har bostederne tilsynelad­ende ikke råd til at betale for de vikarer, der skal afløse ledsagerne hjemme på bostedet.

Sidste år blev festivalen reddet på stregen af donationer fra firmaer, fonde og lokalsamfu­nd. Festivalen­s talsmand, Lasse Mortensen, håber, det samme sker i år, men samtidig efterlyser han en holdbar løsning, så festivalen ikke år efter år skal ud at tigge omverdenen om hjaelp.

Jeg kan ikke bare se til, mens Danmarks absolut vigtigste og mest fantastisk­e festival er akut truet af lukning. JONATHAN LØW, IVAERKSAET­TER

 ?? ?? Aarhus-ivaerksaet­teren Jonathan Løw håber med sin indsamling til Sølund Musik-Festival at råbe de ansvarlige politikere op, så der findes en holdbar løsning for festivalen. Pressefoto
Aarhus-ivaerksaet­teren Jonathan Løw håber med sin indsamling til Sølund Musik-Festival at råbe de ansvarlige politikere op, så der findes en holdbar løsning for festivalen. Pressefoto

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark