Jyllands-Posten

Nyhedsquiz­zen

-

Tesla og Skoda er de store tabere i en 1.

omfattende undersøgel­se af bilejernes tilfredshe­d med deres bil, forhandler og vaerksted. I toppen af listen ligger det samme bilmaerke for 13. år i traek.

Hvilket maerke?

A. B. C.

En mand står til en bøde efter at 2.

have placeret et dødt dyr på en cykelsti i Rindum ved Ringkøbing. Sagen skabte interesse hos både nationale og internatio­nale medier. Hvilket dyr var der tale om?

A. B. C.

Mercedes Volvo BMW

Et rensdyr En haj En lama

Forleden kørte Museum Silkeborgs 3.

direktør moseliget Tollundman­dens hoved til undersøgel­se på Retsmedici­nsk Institut på Aarhus Universite­t. Det er mere end 20 år siden, at hovedet blev skannet sidst. Tollundman­den levede for 2.400 år siden. Hvilket år blev han fundet?

A. 1950 B. 1960 C. 1970

En analyse fra Vejdirekto­ratet 4.

viser, hvor mange timer bilisterne i Danmark i 2022 brugte på at holde i kø. Hvor mange timer brugte de danske bilister dagligt i kø sammenlagt?

A. 50.000 B. 150.000 C. 350.000

5.

indgået et partnerska­b med en tostjernet dansk michelinre­staurant, der skal stå for en toretters menu til selskabets business class-passagerer.

Hvilket selskab?

A. Emirates Airlines B. Singapore Airlines C. Air France

Trods et presset marked og stort dyk i omsaetning­en i løbet af det seneste år er ambitioner­ne store hos den danske køkkenprod­ucent Kvik. Målet er at åbne over 100 nye butikker rundt om i Europa de naeste fem år. Hvor mange butikker har producente­n lige nu i 12 lande?

6.

A. B. C.

90 190 290

Clausholm Slot og Park har ambitioner 7. om at blive Østjylland­s nye turistattr­aktion. Clausholm kan spores tilbage til 1100-tallet, men det nuvaerende slot blev opført i 1699 og har ikke vaeret handlet siden 1757. Slottet og parken har de senere år vaeret kendt for at laegge kulisse til hvilket populaert tv-program?

A. ’Den store bagedyst’ B. ’Fangerne på fortet’ C. ’Stormester’

Lars Mikkelsen begyndte som 8.

omrejsende gøgler og er i dag en anerkendt skuespille­r, der også har gjort sig bemaerket internatio­nalt. Forleden havde han fødselsdag. Hvor gammel blev han?

A. 50 år B. 60 år C. 75 år

Danskerne elsker kaffe. Årligt er 9.

det med til at sikre statskasse­n op mod 300 mio. kr., fordi kaffedrikk­ere betaler op mod 16,61 kr. i saerafgift per kilo kaffe. Hvilket år blev denne kaffeafgif­t indført?

A. 1930 B. 1970 C. 2010

En gruppe danske sportsstje­rner 10. har købt sig ind i klubben Rødovre Mighty Bulls. Klubben har i den forgangne saeson kaempet med en dårlig økonomi, men det skulle ifølge klubben vaere et overstået kapitel nu. Hvilken sportsgren tilhører klubben?

A. B. C.

Basketball Rugby Ishockey

Af Bibliotek og Research i JP/Politikens Hus

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark