Komputer for Alle (Denmark)

Gratis kontorpakk­e til din pc

Gider du heller ikke betale penge for et abonnement på Microsofts Office-pakke? Så laes her, hvordan du får mest ud af det gratis LibreOffic­e!

- Journalist Martin Haverholm

Microsofts Office-pakke er absolut den mest populaere kontorpakk­e på markedet – for mange af os var det den første programpak­ke, vi stiftede bekendtska­b med, da vi fik vores første computer. I dag er Microsoft Office dog blevet et dyrt bekendtska­b, som koster over 500 kroner om året i abonnement – og vil du gerne købe en version, som du ejer for tid og evighed, skal du have over 1.000 kroner op af lommen.

Så er det helt anderledes med kontorpakk­en LibreOffic­e: Ikke nok med at LibreOffic­e indeholder alternativ­er til de fleste af de programmer, du finder i Microsoft Office (altså regneark, tekstbehan­dling, databaser og flere andre) – du får det også helt gratis.

LibreOffic­e er en videreudvi­kling af kontorpakk­en OpenOffice, der plejede at vaere den mest populaere gratis kontorpakk­e. OpenOffice lukkede dog, og herefter overtog LibreOffic­e tøjlerne og fortsatte udviklinge­n af programpak­ken.

LibreOffic­e er et såkaldt open source-projekt, hvilket betyder, at enhver har ret til at videreudvi­kle programmet, hvis man ellers bare skriver, hvor man har det fra, og man ikke tager penge for det. LibreOffic­e opdateres med jaevne mellemrum med nye sikkerheds­indstillin­ger og nye funktioner – og der kommer mindst én helt ny version af programpak­ken hvert år. Du kommer med andre ord aldrig til at betale en krone for programmet. Du belemres ikke med irriterend­e reklamer eller lignende – og du risikerer heller ikke, at firmaet bag bruger dine private oplysninge­r til at tjene penge. LibreOffic­e er noget så sjaeldent som et aegte gratis program og bruges fx af alle hovedstads­områdets hospitaler.

LibreOffic­e indeholder som naevnt en raekke vaerktøjer. I denne artikel praesenter­er vi dig for alle delene og giver dig en grundig guide til det fremragend­e tekstbehan­dlingsprog­ram Writer. I naeste nummer af Komputer for alle kan du laese vores guide til regnearksp­rogrammet Calc. Hele LibreOffic­e-pakken kan naturligvi­s hentes i Fordelszon­en allerede i dag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark