Komputer for Alle (Denmark)

Gem en kopi af din Gmail på pc'en

Nu kan du gemme alle dine mails fra tjenesten Gmail i sikkerhed på din computer. Et smart vaerktøj hjaelper dig nemlig med at tage en komplet kopi af din e-mailkorres­pondance.

- Journalist Steffen Nielsen

Gmail er ubetinget verdens mest populaere mailtjenes­te. Den er funktionsr­ig, den er sikker – og den følger med tiden. Stille og roligt har tjenesten udkonkurre­ret udfordrern­e, så selv eksperter efterhånde­n har svaert ved at erindre, hvem konkurrent­erne egentlig er. Googles succes skyldes blandt andet, at du har rigtig god plads til rådighed, så du let kan have samtlige mails fra adskillige år liggende.

De 15 GB plads, Google stiller til rådighed, slipper dog på et tidspunkt op for de fleste. Når det sker, kan det blive nødvendigt at slette gamle mails for at få plads til de nye. Før du gør det, kan du dog nu tage en kopi af de gamle mails, så du altid har mulighed for at finde dem frem på din pc, selv om de er slettet på Googles servere.

En backup er i det hele taget en god idé. Den vil også hjaelpe dig, hvis du ved en fejl kommer til at slette mails fra din Gmail. Den slags sker for os alle før eller siden. Gmail har ganske vist en Papirkurv, men i den holdes slettede mails kun kunstigt i live i 30 dage – herefter er der intet at gøre.

Men hvordan tager du så backup af dine mails i Gmail? Med Googles hjaelp, selvfølgel­ig: Google fortjener al mulig ros for at levere et vaerktøj til

at downloade filer fra tjenesten. Med vaerktøjet Google Takeout kan du blandt meget andet downloade din søgehistor­ik, dine private oplysninge­r – og altså også alle dine mails, så du altid har en kopi på computeren.

I denne artikel viser vi dig, hvordan du bruger Google Takeout. Dine mails downloades i formatet MBOX. Derfor får du også et fint program til at laese MBOX-filerne på din computer. Laes om metoden på de naeste sider.

 ??  ?? I sikkerhed! Dine mails fra Gmail gemmes på pc’en eller eventuelt på en ekstern harddisk.
I sikkerhed! Dine mails fra Gmail gemmes på pc’en eller eventuelt på en ekstern harddisk.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark