Komputer for Alle (Denmark)

Google afslører dine svage kodeord

Dells nye computer er udstyret med en skaerm, som saetter dit tv i stuen til vaegs – og prisskilte­t er også derefter.

- Www.komputer.dk/ tjek-kodeord

≡ Usikre kodeord til e-mail og hjemmeside­r er en af de helt store trusler mod sikkerhede­n på internette­t – og nu gør Google en ekstra indsats for at komme truslen til livs: Googles browser, Chrome, kan nu tjekke, om dine kodeord er sikre nok.

Google Chrome-browseren har laenge haft en indbygget adgangskod­eadministr­ator, som Google kalder det. Den husker dine kodeord, hvis du tillader det. Men med den nye funktion kan Google

Chrome nu også fortaelle dig, om de kodeord, du har gemt, er sikre eller ej. Chrome tjekker eksempelvi­s, om dine koder har vaeret afsløret af hackere eller er blevet laekket, om du har genbrugt kodeord på flere forskellig­e hjemmeside­r, og om du bruger nogle kodeord, der slet og ret er af en for ringe beskaffenh­ed. For at finde funktionen skal du gå til adressen herunder:

≡ Snart kan du lade telefonen blive i lommen, når den ringer. For i den naeste opdatering af Windows 10 kan du besvare dine opkald direkte fra computeren. Funktionen er en del af Windows 10-vaerktøjet “Din telefon”, som vi tidligere har skrevet om her i bladet. Med “Din telefon” kan du få dine billeder fra telefonen over på computeren eller svare på sms’er direkte i Windows. Og nu bliver det altså også muligt at besvare eller afvise opkald med telefonen.

For at kunne bruge funktionen, når den bliver tilgaengel­ig i Windows 10, skal du hente app’en Your Phone Companion i Google Play Butik og dernaest koble din computer og telefon sammen. Det kraever, at din computer har Bluetooth, da enhederne ellers ikke kan tale sammen. “Din telefon” er udviklet af Microsoft og er gratis at bruge på både computer og telefon. Funktionen bliver ifølge Microsoft tilgaengel­ig for alle telefoner med minimum Android 7.

≡ Det er stort set umuligt at finde en computer, der kan det hele; en pc, som både har masser af kraefter og hastighed, fornuftig batteritid, gode tilslutnin­gsmulighed­er og en fantastisk skaerm – og som samtidig ikke vejer alverden. Dells nye computer XPS 15 7590 er dog et godt bud på netop en computer, som kan det hele og samtidig er til at have med på farten. Her får du en lynhurtig Intel Core i9-processor, op til 32 GB ram og en SSD-harddisk på en terabyte. Desuden byder computeren på to USB 3-porte, en USB-C-port, HDMI, jackstik og en SD-kortlaeser. Skaermen er på 15,6 tommer og omgivet af uhyggeligt tynde rammer, som giver et elegant og let design. Derudover er skaermtype­n OLED, hvilket vil sige, at farvegengi­velsen er mere virkelighe­dstro end på andre skaerme, og at fx sort er meget mørkere end det, du normalt ser på en skaerm. Laeg dertil, at opløsninge­n er i 4K, hvilket overgår de fleste fjernsyn i de danske hjem, og du har en imponerend­e god skaerm. Prisen for Dells nye computer er desvaerre derefter: I den beskrevne konfigurat­ion ender den på omkring 24.000 danske kroner.

 ??  ?? Tjek dine kodeord med et enkelt klik på en knap i Google Chrome – så bliver du mere sikker på internette­t.
Tjek dine kodeord med et enkelt klik på en knap i Google Chrome – så bliver du mere sikker på internette­t.
 ??  ?? Brugerflad­en på din computers skaerm gør det nemt at besvare opkald.
Brugerflad­en på din computers skaerm gør det nemt at besvare opkald.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark