Komputer for Alle (Denmark)

Svaert at finde ud af hvad klokken er

-

Finske Suunto fremstille­r som regel nogle store og robuste fitness-ure, og firmaets seneste GPSur er ingen undtagelse: Suunto 5 gør sig bedst på en velvoksen mandearm. Urets skive er omkranset af en bred metalramme, og det kan godt virkeret voldsomt på et spinkelt håndled. Størrelsen betyder også, at der er blevet plads til nogle gode store knapper til at betjene uret med. De er nemme at trykke ind – selv med løbehandsk­er på. Skaermen er ikke berøringsf­ølsom, så du er afhaengig af at kunne bruge knapperne til at styre uret med.

Menusystem­et er desvaerre ikke så intuitivt, så der gik noget tid, før jeg kunne bevaege mig sikkert rundt mellem urets mange funktioner. Men når først man har fod på det, er der mange gode funktioner. Udover de mest basale funktioner som GPS og skridttael­ler er der også en indbygget pulsmå

ler. Den er meget synlig på bagsiden med sit kraftige grønne LED-lys. Det kunne vaere rart, hvis uret selv kunne registrere, at det ikke laengere sad på armen, så det ikke taendte lyset i tide og utide, når man lagde det fra sig på natbordet. Men der er nu også god grund til at beholde uret på om natten, for det kan også registrere dit søvnmønste­r.

Den indbyggede skridttael­ler holder ikke bare øje med, hvor mange skridt du går i løbet af en dag, men kan også vise et lille pindediagr­am over den forløbne uge.

Registreri­ngen af din gå- eller løbetur kan ikke blot vises på din pc, når du kommer hjem. Du kan faktisk også se den direkte på Suunto 5’s skaerm. Så er det slut med at fare vild på løbeturen. Urets allerstørs­te problem er bare, at det ofte er meget svaert at se, hvad der sker på skaermen. Den er simpelthen for lyssvag. Der er indbygget lidt baggrundsb­elysning, men den gør kun forskel i mørke, og det er faktisk også svaert at tyde skaermen i dagslys. Det er en skam, for Suunto 5 har en meget lang batteritid på adskillige dage. Det gør også uret egnet til at gå med som almindelig­t armbåndsur, men det nytter jo ikke så meget, hvis man har svaert ved at se, hvad klokken er.

 ??  ?? Suunto 5 styres ved hjaelp af fem store knapper.
Suunto 5 styres ved hjaelp af fem store knapper.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark