Komputer for Alle (Denmark)

Overvåg i høj opløsning

-

Arlos serie af små kameraer til overvågnin­g af hjemmet fås efterhånde­n i mange varianter. Arlo Ultra er en videreudvi­kling af firmaets tidligere overvågnin­gskameraer, og det betyder blandt andet, at kameraet benytter den samme brugervenl­ige app og får strøm fra et indbygget batteri.

Arlo Ultra gemmer sine optagelser på din gratis konto hos firmaet. Derfor kan du overvåge dit hus, uanset hvor du befinder dig. Du trykker bare på et af de gemte klip i app’ens oversigt, og så afspilles det på telefonens skaerm. Optagelser­ne står meget skarpere end i tidligere modeller. Arlo Ultra optager i Ultra HD-opløsning. Det vil sige, at billedet består af hele 3840 x 2160 pixels, og resultatet er, at du fx kan tyde en nummerplad­e på en bil i din indkørsel på lang afstand.

Desvaerre kraever Arlo ekstra betaling for at gemme videoer i Ultra HDopløsnin­g. Den gratis løsning virker kun i Full HD-opløsning. Den høje opløsning betyder selvfølgel­ig også, at der kraeves en del flere data for at sende videobille­derne. Jeg måtte tit vente adskillige sekunder, før afspilning­en gik i gang, når jeg havde trykket på et klip. Det kan godt blive et irritation­smoment.

Du kan tale gennem din mobil med folk foran kameraet ved hjaelp af dets indbyggede mikrofon og højtaler.

Tidligere Arlo-kameraer har brugt infrarødt lys til at lave sorthvide natoptagel­ser, men Ultra har indbygget to kraftige spotlights, der bader området foran kameraet i lys, så du kan optage om natten i farver. Det er dog også muligt at slå lyset fra, hvis du hellere vil holde kameraets placering lidt hemmelig.

Der følger en magnetisk holder med kameraet, og det er nemt at placere det på både vandrette og lodrette overflader.

Opladninge­n af det interne batteri sker med et kabel med en lile magnetisk anordning i enden. Det er smart, fordi kameraet så ikke er nødt til at have et stik, som der kan traenge vand ind i, hvis du haenger det op udendørs.

Du skal vaere opmaerksom på, at Arlo Ultra kraever en saerlig hub, som er koblet til din router. Et saet med kamera og hub koster cirka 4.000 kroner.

 ??  ?? Arlo Ultra har en miniprojek­tør lige over linsen, så du kan optage i farver om natten.
Arlo Ultra har en miniprojek­tør lige over linsen, så du kan optage i farver om natten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark