Komputer for Alle (Denmark)

Vanvittig hurtig lagerplads til pc’en

-

Den nyeste type lagerplads til pc’en får traditione­lle harddiske til at ligne et eller andet fra computeren­s barndom. Adatas nye drev, XPG Spectrix S40G, har ingen skrøbelige og støjende bevaegelig­e dele – som den klassiske harddisk har – og overførsel­shastighed­en giver alt andet baghjul.

Teknologie­n er grundlaegg­ende den samme som i SSD-drev, men tilkobling­en sker direkte på computeren­s bundkort i en speciel lille sokkel kaldet M.2. Det er meget nemt at klikke drevet på plads, og herefter fungerer det faktisk grundlaegg­ende som al anden lagerplads, som du kan laegge data over på ved hjaelp af Windows Stifinder. Det er oplagt at installere Windows på drevets 512 GB. Så kan du hele tiden få glaede af drevets ekstremt høje hastighed. Saerligt under pc’ens opstart er det en glaedelig overraskel­se, at der kun går få sekunder, fra du trykker på startknapp­en, til du er klar til at arbejde på pc’en.

Jeg har en fem år gammel SSD i min arbejds-pc. Den er tilsluttet med et SATA-kabel, som også bruges til mekaniske harddiske. SSD’en laeser op til 510 megabytes i sekundet, og det syntes jeg egentlig var hurtigt nok i forhold til de mere gammeldags

harddiske – men når jeg sammenlign­er med en tilsvarend­e måling af laesehasti­gheden på XPG Spectrix S40G på vanvittige 2.950 megabytes i sekundet, kan jeg godt se, at det måske er ved at vaere på høje tid med en opgraderin­g. Du skal vaere opmaerksom på, at det kun er nyere pc’er med en M.2-sokkel, der kan benytte drevet. Hvis du står og skal købe ny pc, så kan det varmt anbefales at sørge for, at den har en M.2-sokkel.

 ??  ?? Som en lidt overflødig funktion er der indbygget LEDlys i kanten af det lille drev.
Som en lidt overflødig funktion er der indbygget LEDlys i kanten af det lille drev.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark