Komputer for Alle (Denmark)

Netvaerksh­arddisk i saerklasse

-

QNAP TS-253Be er en netvaerksh­arddisk, hvor fokus har vaeret på at levere nogle virkelig gode specifikat­ioner til prisen. Du får fx en forholdsvi­s hurtig processor, HDMI-tilslutnin­ger og gode muligheder for at opgradere NAS’en senere hen, hvis dine behov skulle aendre sig.

Det ydre af den sorte kasse er ikke så imponerend­e. I en kvalitets-NAS kan man godt forvente, at lågerne, hvor harddisken­e skal skubbes ind, er fremstille­t i metal – men hele fronten på QNAP-NAS’en er lavet af noget spinkelt plastik. Her har QNAP simpelthen valgt at bruge kraefterne på NAS’ens indre i stedet for.

Jeg fik et lille chok under opsaetning­en, da NAS’en pludselig talte til mig på engelsk. Jeg havde sat den i gang med at hente ny firmware, da den pludselig begyndte at fortaelle mig, hvad den foretog sig. Det er egentlig meget praktisk, hvis NAS’en ikke er sluttet direkte til en skaerm, for så kan man hele tiden følge med i, hvad der foregår.

QNAP TS-253Be er nok navngivet af en ingeniør i stedet for en smart reklameman­d, og NAS’ens styresyste­m baerer også praeg af at vaere designet af nogle teknisk kompetente mennesker, der måske ikke har taenkt så meget på os slutbruger­e. Der er nemlig bunkevis af smarte funktioner i NAS’en, men de er svaere at finde rundt i. Jeg måtte flere gange google mig frem til løsninger, som jeg ikke kunne finde svar på i netvaerksh­arddiskens sparsomme manual. Denne NAS er ikke for nybegynder­e.

Hvis du har noget netvaerksv­iden og har prøvet at bruge en NAS før, får du til gengaeld noget for pengene her. QNAP-boksen er hurtig, og der er overvaelde­nde mange muligheder. Du kan fx bruge "link-aggregatio­n", hvor NAS’en benytter sig af to netvaerksk­abler på samme tid for at øge hastighede­n. Hvis det ikke er nok, har TS-253Be en udvidelses­port ligesom på en pc, så du kan saette et endnu hurtigere netvaerkss­tik i NAS'ens indre. På bagsiden sidder hele to HDMI-stik, så du kan styre NAS’en direkte uden at bruge en pc som mellemmand, eller du kan afspille film til et tv eller en computersk­aerm.

QNAP TS-253Be er en NAS, hvor selv den mest kraevende bruger ikke løber tør for muligheder, men hvor nybegynder­en nok vil drukne i de mange funktioner, som desvaerre ikke altid bliver lige paedagogis­k praesenter­et.

 ??  ??
 ??  ?? Der er virkelig gode tilslutnin­gsmulighed­er på bagsiden.
Der er virkelig gode tilslutnin­gsmulighed­er på bagsiden.
 ??  ?? Fronten er bygget i spinkelt plastik, men alt virker, som det skal.
Fronten er bygget i spinkelt plastik, men alt virker, som det skal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark