Komputer for Alle (Denmark)

Tag noter direkte på skaermen

Lenovo ThinkBook 14s Yoga har en pen gemt i en bås i siden, så du kan skrive på den berøringsf­ølsomme skaerm.

-

Hvis man ser på ThinkBook 14s Yoga som en baerbar kontor-pc, der er beregnet til lidt af hvert, har Lenovos velbyggede computer ikke for alvor nogen svage punkter.

Den rammer en gylden middelvej mellem pris, ydelse og mobilitet, og så kan den ovenikøbet også forvandles til en tablet – dog en lidt buttet en af slagsen.

Touchskaer­men kan nemlig vippes helt om bag tastaturet, så du kan bruge fingrene direkte på skaermen. Det er et par kraftige haengsler, der holder sammen på computeren­s to halvdele, og forvandlin­gen fra pc til tablet er meget nem.

I den ene side af computeren gemmer sig en pen, som du kan bruge til at tage noter direkte på skaermen. Pennen er lidt kort, men den fungerer ellers, som den skal.

Du kan tage noter med pennen direkte på låseskaerm­en, uden at du behøver at logge på Windows først, og computeren opfatter endda selv, at du har hevet pennen ud af dens bås, og åbner notefunkti­onen. Det er ret smart, hvis du lige skal tage en hurtig note, når du kommer i tanke om noget vigtigt, du skal have skrevet ned i en fart. Opdatering­en af pennens streg på skaermen sker naermest øjeblikkel­igt, når du fører pennen hen over skaermen, så det virker meget naturligt at skrive med den.

Processore­n er ikke nogen svaervaegt­er, men computeren­s ydelse er fin til langt de fleste Windows-programmer bortset fra de mest kraevende 3D-spil.

Der sidder to USB-C-porte i venstre side af computeren, men ingen i højre. Det havde ellers vaeret praktisk, hvis du selv kunne bestemme, i hvilken side strømmen skulle tilsluttes, og det virker lidt overflødig­t, at du kan vaelge mellem to stik, der sidder lige ved siden af hinanden, når du skal lade computeren op.

Tastaturet kan ikke blive meget bedre i en computer, der er så forholdsvi­s slank som denne ThinkBook. Der er kraftig baggrundsb­elysning af tasterne, men lyset laekker desvaerre ud under tasternes nederste kant, så du kan se det lidt generende hvide LED-lys, hvis du ikke kigger helt vinkelret ned på tastaturet.

Computeren­s powerknap sidder på højre side af pc’en, og der gemmer sig en fingeraftr­ykslaeser i knappens overflade. Det er ikke altid helt nemt at famle sig frem til knappen og laegge fingeren rigtigt, så det ville have vaeret bedre at have laeseren foran tastaturet eller i musepladen.

Lenovo har forudinsta­lleret sit eget Lenovo Vantage-program på computeren. Det gør nu ikke så meget, for programmet har nogle anvendelig­e funktioner. Her kan du fx se, hvor laenge der er tilbage af pc’ens garantiper­iode, og programmet sørger også for, at driverne til alle computeren­s indre komponente­r er helt opdaterede. Der er en fin hjaelpefun­ktion, som hjaelper dig med at indstille pc’en og Windows, så alt bliver, som du gerne vil have det.

 ??  ?? Når du ikke bruger den, kan pennen gemmes vaek i en bås på siden af pc’en.
Når du ikke bruger den, kan pennen gemmes vaek i en bås på siden af pc’en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark