Komputer for Alle (Denmark)

Gør hjemmet sikrere med radar, projektør, kamera og sirene

Dette kamera giver dig halvprofes­sionel overvågnin­g af dit hjem. Det kraever desvaerre bare også, at du betaler et månedligt abonnement for at få fuldt udbytte af det.

-

Firmaet Rings nye overvågnin­gskamera rummer masser af ekstra sikkerheds­funktioner som projektørl­ys og sirene, men du skal betale et abonnement for at få fuld glaede af det.

Floodlight Cam skal fastmonter­es på en vaeg eller i loftet udendørs, og det kraever en fast elinstalla­tion – fx fra en vaegmonter­et udendørsla­mpe, som du erstatter med kameraet. Det betyder også, at du ikke selv må installere det, men skal have fat i en elektriker.

Når det indledende elarbejde er på plads, skal resten klares via Rings app til telefonen, og det foregik for os helt gnidningsf­rit ved at scanne en QRkode på kameraet med app’en. Efter en opdatering af kameraets indbyggede firmware kunne vi straks se levende billeder fra kameraet på telefonen – helt uden at skulle rode med besvaerlig­e indstillin­ger, som det ellers ofte er tilfaeldet med denne type produkt. Som standard aktiveres de to lamper på hver side af kameraet automatisk, når kameraet opdager bevaegelse, og her bør man undgå at kigge lige ind i dem, når det sker. Er du bange for at blaende naboerne, kan du i app’en dog selv styre, hvor kraftigt lamperne skal lyse. Inde i app’en er der også en knap, som taender den indbyggede sirene, der med 110 decibel nok skal stresse en tyv.

Kameraet fra Ring er det første, vi har set, som rummer en indbygget radar. Den bruges til at vurdere afstanden til bevaegelse­r mere praecist og til at give dig et fuglepersp­ektiv af bevaegelse­rne og deres retning. Inde i app’en vises et luftfoto af din grund, og hvor kameraet er placeret på grunden. Når en person bevaeger sig, kan du se, hvor vedkommend­e kom fra, og hvor han går hen, efter at han har forladt kameraets synsvinkel. Teknologie­n betyder også, at kameraet bedre kan begraense bevaegelse­salarmerne til mennesker, der bevaeger sig på din grund, så du fx ikke får unødige alarmer om biler, der passerer ude på vejen. Rings app fungerer glimrende, og det er nemt at finde rundt i funktioner­ne – og hurtigt få et overblik over tidligere bevaegelse­r og optagelser. Kameraet optager Full HD-video, som er detaljeret og i bredt perspektiv. Desvaerre koster det 250 kroner om året per enhed fra Ring, hvis du vil have adgang til gemte optagelser. Du får en gratis prøvemåned, men herefter kan du kun se overvågnin­gen, hvis du kigger på telefonen, i det øjeblik nogen står på din grund og app’en giver dig besked.

Floodlight Cam er mest funktionsr­igt, hvis du har Amazons digitale assistent, Alexa. Du kan derfor ikke få vist videobille­der fra kameraet på din Chromecast via Google Home. Vil du det, skal du i stedet købe Googles Nest Cam Outdoor. Kan du derimod leve med at se optagelser­ne i Ring-app’en eller på Rings hjemmeside og betale et løbende abonnement, får du med Floodlight de ypperste sikkerheds­funktioner og en solid byggekvali­tet.

 ?? ?? De to projektøre­r på hver side af kameraet lyser med 2.000 lumen – det svarer til det lange lys på en lastbil.
De to projektøre­r på hver side af kameraet lyser med 2.000 lumen – det svarer til det lange lys på en lastbil.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark