Komputer for Alle (Denmark)

Kom billigt i gang med videooverv­ågning

-

Tapo C310 fra TP-Link er et lille overvågnin­gskamera, som giver dig et flot udvalg af funktioner til en meget lav pris. Du bestemmer selv, om C310 skal kobles på netvaerket trådløst eller via et kabel. Hvis du bruger et netvaerksk­abel, medfølger der en lille plastikbøs­ning, som beskytter stikket mod det lunefulde nordiske vejr. Strømmen leveres af et tre meter langt kabel, så det giver lidt fleksibili­tet med placeringe­n. Kameraet er beregnet til at haenge op på vaeggen, og der medfølger tre skruer og tilhørende rawlplugs. Det tog os et par minutter at få forbindels­e til kameraet via TP-Links app til telefonen. Så snart opsaetning­en var overstået, kunne vi se et fint billede fra kameraet på telefonens skaerm. Opløsninge­n er højere end Full HD, men billedet er staerkt komprimere­t, så farverne flyder lidt sammen. Det er dog ingen sag at genkende folk på billedet. Nattesynet fungerer også, som det skal. I en aftenmørk baghave kunne vi se alle de detaljer, der også var synlige i dagslys – nu var de blot i sort-hvid.

Kameraet gemmer sine optagelser på et microSD-kort. Der følger ikke noget hukommelse­skort med kameraet, så det må du selv fremskaffe for at komme i gang med overvågnin­gen.

Tapo C310 har tovejslyd, så du i princippet kan bruge app’en til at tale med personen, der står foran kameraet. Desvaerre er lyden isaer i den indbyggede mikrofon så dårlig, at det kan vaere svaert at høre, hvad der bliver sagt, hvis personen ikke står taet på kameraet.

Selv på ydersiden af huset var den trådløse forbindels­e staerk nok til, at kameraet kunne få forbindels­e til vores router, som stod midt i huset cirka 12 meter vaek.

 ?? ??
 ?? ?? De to store antenner på siden giver kameraet en fin raekkevidd­e.
De to store antenner på siden giver kameraet en fin raekkevidd­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark