Komputer for Alle (Denmark)

Få lynhurtigt trådløst netvaerk til lavpris

Priserne på Wi-Fi 6-routere er faldet voldsomt, og nu kan du købe en router med den hurtige trådløse netvaerkss­tandard til meget lave priser.

-

Hvis du ikke allerede har gjort det, så er tiden kommet til at opgradere dit trådløse netvaerk til Wi-Fi 6. Det er en markant forbedring i forhold til tidligere netvaerkss­tandarder, og det koster faktisk ikke laengere en formue at købe en ny og hurtig Wi-Fi 6-router.

Da de første Wi-Fi 6-routere blev lanceret, kostede de flere tusinde kroner, men tre af routerne i vores test kan faktisk fås for en brøkdel af det. Det er routere, som kan daekke de flestes behov for netvaerk i hjemmet med høj hastighed på både den kablede og trådløse forbindels­e.

For to år siden fik standarder­ne for trådløst netvaerk nye og mere brugervenl­ige navne, og det var temmelig tiltraengt. I stedet for at skulle huske forskel på kryptiske netvaerksn­avne som fx IEEE 802.11n-2009, IEEE 802.11ac og IEEE 802.11ax skal du nu blot vide, at tallet efter “Wi-Fi” skal vaere så højt som muligt – og at Wi-Fi 6 er den hidtil nyeste i raekken af standarder.

Wi-Fi 6 kan faktisk allerede have sneget sig ind i dit hjem, selv om din router benytter sig af en aeldre standard. Hvis du har købt ny telefon, tablet, computer eller Smart TV i løbet af de seneste par år, er der stor sandsynlig­hed for, at de benytter sig af Wi-Fi 6. Apparater med Wi-Fi 6 får dog ikke fordel af den forbedrede hastighed i standarden, hvis ikke din router kører med den samme hurtige standard. Wi-Fi 6-routere kan desuden håndtere flere samtidige forbindels­er, og det kan nemt blive nødvendigt i dag, hvor stadig flere apparater i hjemmet skal have adgang til netvaerket for at fungere optimalt – eller for overhovede­t at virke.

Huaweis første Wi-Fi 6-router er et lille vidunder. Den slanke, hvide router fylder overrasken­de lidt, og det er imponerend­e, at det er lykkedes Huawei at presse al den teknologi, der er nødvendig for at skabe et staerkt trådløst netvaerk, ned i så lille et kabinet. Men WS7200 skaber et Wi-Fi 6-netvaerk, der er både hurtigt og vidtstrakt. På bagsiden af routeren er der fire netvaerksp­orte, hvoraf den ene er porten, der opretter forbindels­e til modemmet. Der er ingen USB-port til en ekstern harddisk, hvilket er en ulempe. Midt på den glatte front er der en WPS-knap til at skabe nem forbindels­e, og i det ene hjørne er der en NFC-sender. Det er nok at placere et apparat, der understøtt­er NFC, dér for at forbinde det til det trådløse netvaerk. Det fungerer dog kun med telefoner fra Huawei og Honor.

I vores testhus gav WS7200 en bemaerkels­esvaerdig forbedring af netvaerket. For alle enheder, der kun understøtt­er aeldre Wi-Fi-standarder, øges hastighede­rne ikke meget, men i stedet går det hurtigt på steder, hvor vi normalt naesten ikke får noget signal. Pludselig kan vi fjerne alle gamle repeatere og gå på nettet med acceptable hastighede­r overalt.

 ?? ?? Huaweis router er designet, så den kan klare at stå frit fremme i et moderne hjem.
Huaweis router er designet, så den kan klare at stå frit fremme i et moderne hjem.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark