Komputer for Alle (Denmark)

Mest til ejere af Samsung-telefoner

Samsungs nye smartwatch har en god skaerm, et effektivt styresyste­m og fine helbredsfu­nktioner, men uret virker bedst med Samsung-telefoner.

-

Samsungs nyeste smartwatch, Galaxy Watch 4, er et af de bedste af denne type ure, du kan købe lige nu.

Urets styresyste­m er Googles Wear OS, men Samsung har lavet en del tilretning­er, så uret har fået sit eget udtryk. Samsung kalder det tilpassede styresyste­m for One UI Watch 3.

Fordi styresyste­met er baseret på Wear OS, har du også adgang til at hente apps til Googles styresyste­m, og det giver et meget bedre udvalg af apps end i de foregående Samsungure, vi har testet.

Du styrer Watch 4 ved at røre ved skaermen og trykke på de to knapper på den ene side. Uret reagerer øjeblikkel­igt, og det er ikke svaert at laere at finde rundt i de mange funktioner.

Hovedskaer­men kan indstilles, så den ligner en almindelig urskive, eller du kan aendre den, så den viser en masse informatio­ner som fx dine daglige skridt eller vejret.

De mest brugte funktioner er nemt tilgaengel­ige. Du traekker bare ind mod centrum af urskiven fra enten top, bund, højre eller venstre for at få den ønskede funktion. Knapperne bruges blandt andet til at hoppe tilbage i menuen, hvis du fortryder et valg.

Urets største ulempe er, at det ikke virker med alle telefoner. Hvis du har en iPhone, kan du godt se dig om efter et andet ur. Nogle af funktioner­ne i Watch 4 fungerer endda kun med Samsungs egne Android-telefoner.

Det gaelder fx målingen af din hjerterytm­e. Vi testede uret med en OnePlus-telefon og maerkede faktisk ikke meget til begraensni­ngerne, så det kan altså sagtens lade sig gøre at bruge uret med andre Android-telefonmae­rker, hvis du skulle få lyst til det. Vi fik uden problemer vores notifikati­oner fra telefonen vist på Galaxy Watch 4’s skaerm, så vi slap for at skulle have telefonen frem.

Uret har nogle gode helbredsfu­nktioner. Vi kontroller­ede pulsmålere­ns praecision i samarbejde med en sygeplejer­ske, og der var aldrig mere end ét hjerteslag til forskel mellem Galaxy Watch 4 og en profession­el pulsmåler.

Den indbyggede GPS er også praecis. Vi cyklede en tur på cirka 10 kilometer, og GPS’ens registreri­ng af ruten svarede til det, vi fik ud af Google Maps på telefonen under den samme tur.

Batteritid­en er udmaerket i Galaxy Watch 4. Vi fik op til to døgns brug ud af uret, men hvis du vil vaere på den sikre side, skal du vaere indstillet på at lade dit ur op hver dag.

De fleste modeller af Galaxy Watch 4 saelges med en sporty gummirem, som også var den, vi testede uret med. Remmen føles behagelig mod armen, uanset hvordan temperatur­en er. Hvis remmen bliver beskidt, er det nemt lige at skylle den og tørre den igen.

 ?? ??
 ?? ?? Remmen har ingen strop, men skal i stedet skubbes ind under sig selv.
Remmen har ingen strop, men skal i stedet skubbes ind under sig selv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark