Komputer for Alle (Denmark)

Udstyr selv dit hjem med et komplet alarmsyste­m

-

Alarmsyste­met Ring Alarm Starter Pack er nemt at komme i gang med og giver ekstra tryghed i hjemmet. Trygheden er dog mindre, hvis du ikke betaler løbende abonnement.

Det Amazon-ejede firma Ring er mest kendt for sine dørklokker med indbygget kamera, som vi også har testet. Firmaet producerer dog også alarmer, og her har vi haft fingrene i startsaett­et med fem enheder: en base-enhed, der kobles til dit netvaerk og rummer en sirene, et tastatur til entreen, hvor du kan slå alarmen fra, en bevaegelse­ssensor, en dør- eller vinduessen­sor og en repeater til det ZWave-netvaerk, som alle enhederne kommuniker­er gennem.

Det hele opsaettes og styres via Rings app, som også bruges til firmaets andre produkter. Det var nemt at installere alle enhederne takket vaere grundig forklaring i appen. I pakken følger kun de mest basale enheder, du skal bruge for at komme i gang, men alarmsaett­et kan nemt udvides med flere sensorer til fx vinduer og døre. Vi monterede dørsensore­n på hjemmets mest sårbare placering – døren i udestuen – og bevaegelse­ssensoren i stuen. Når døren åbnes og lukkes, hører du en ringelyd fra base-enheden, og du kan ikke aktivere alarmen uden først at lukke døre og vinduer med sensorer. Det fungerer rigtig fint i praksis.

Du skal selv ringe efter hjaelp

Ideen med at købe en alarm som denne, man selv saetter op, er, at man slipper for dyre abonnement­er hos fx Verisure eller G4S. Til gengaeld kommer der ikke en vagtmand ud, når alarmen går. I stedet går en sirene i gang fra base-enheden, og du får besked på telefonen, så du selv kan underrette politiet. Rings alarm har et indbygget mobilmodem, så du stadig kan styre alarmen, hvis hjemmets internetfo­rbindelse afbrydes. Samtidig ringes der op til et antal nødkontakt­er, du selv har angivet, og base-enhedens indbyggede batteri sørger for, at sirenen og internetfo­rbindelsen ikke slukkes, selv om strømmen går i helt op til 24 timer. Disse udvidede funktioner kan dog kun aktiveres, hvis du har Rings abonnement, Ring Protect

Plus, der koster 100 euro om året – 750 kroner. På tastaturet sidder desuden tre nødknapper, du kan aktivere, hvis der fx er brand, du har en helbredsma­essig nødsituati­on eller en røver står ved din dør. Så går alarmen straks i gang, og der ringes op til dine nødkontakt­er.

 ?? ?? I startpakke­n fra Ring får du selve base-enheden, et tastatur til entreen, en bevaegelse­ssensor, en sensor til dør eller vindue og en repeater til ZWave-netvaerket. Du kan tilkøbe ekstra sensorer.
I startpakke­n fra Ring får du selve base-enheden, et tastatur til entreen, en bevaegelse­ssensor, en sensor til dør eller vindue og en repeater til ZWave-netvaerket. Du kan tilkøbe ekstra sensorer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark