Komputer for Alle (Denmark)

Slip for laesebrill­erne

-

PocketBook InkPad X er en vellykket e-bogslaeser, der egner sig saerlig godt til os, der foretraekk­er lidt større bogstaver. E-bogslaeser­en er nemlig noget større end de mest udbredte modeller: Skaermen er på hele 10,3 tommer. Det giver et skaermarea­l, der svarer cirka til en stor indbundet bog.

En af de mange fordele ved en ebogslaese­r er, at du selv bestemmer, hvordan teksten ser ud. Du kan både vaelge skrifttype, margin og tekststørr­else, og vi kunne gladeligt laegge de laesebrill­er vaek, som ellers er en nødvendigh­ed for at laese tekster på en mere almindelig e-bogslaeser med en skaerm på seks tommer.

Skaermen på InkPad X har en udmaerket kontrast mellem bogstaver og baggrund. Teksten står flottest, når du har en lampe eller sollys til at lyse skaermen op, men du kan også taende for skaermens indbyggede lys, så du kan laese i et mørkt lokale. Den indbyggede boghandel er kun på de store hovedsprog, så du må selv overføre bøger, hvis du vil laese på dansk. Det er heldigvis nemt at sende en PDF eller en bog i ePub-format til Pocketbook, fx via den gratis lagertjene­ste Dropbox.

Menuerne i e-bogslaeser­en er på dansk, og det er nemt at finde rundt i de forinstall­erede apps. Her finder du blandt andet en internetbr­owser, som du kan bruge til at logge på bogtjenest­er på nettet. Vi loggede på biblioteke­rnes eReolen og kunne laese en dansk bog, som om den lå lokalt på vores Pocketbook. Der var kun en svag forsinkels­e en gang imellem, når vi bladrede og naeste side lige skulle hentes fra nettet. Desvaerre kan du ikke installere apps fra fx Mofibo, så du er afhaengig af, at din bogtjenest­e har bøgerne liggende på en hjemmeside, der kan vises i browseren.

Der er også en forsinkels­e, når du skal taste bogstaver ind for fx at søge efter en bog, men generelt opdateres skaermbill­edet hurtigt.

 ?? ??
 ?? ?? Du bladrer ved at røre ved skaermen eller trykke på knapper nederst på InkPad X.
Du bladrer ved at røre ved skaermen eller trykke på knapper nederst på InkPad X.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark