Komputer for Alle (Denmark)

Lavpristel­efonen har kaempeskae­rm

For en overkommel­ig pris får du her mange af de ting, man kan forvente af en meget dyrere toptelefon. Hverken telefonen eller opladninge­n af den er dog blandt de hurtigste.

-

I Moto G51 får du en kaempestor skaerm i en telefon, der er til at betale. Med sine 6,8 tommer er skaermen naermest på størrelse med en lille tablet, og selv de største haender vil have svaert ved at nå toppen af skaermen ved enhåndsbet­jening. Fingeraftr­ykslaesere­n er også placeret langt

oppe på siden af telefonen, så Moto G51 egner sig bedst til store labber. Volumen-knappen og en knap til Google Assistent sidder endnu højere oppe, så du er nødt til at aendre dit greb om telefonen for at kunne nå helt derop.

Det er ikke en skaerm i højeste kvalitet, der sidder i Moto G51: Sorte områder i skaermbill­edet er svagt grålige, så kontrasten er ikke den bedste. Til gengaeld har skaermen en høj opdatering­sfrekvens på 120 Hz, og det er med til at få isaer grafikken i spil til at blive opdateret flydende.

Det kan godt maerkes, at telefonens processor ikke er blandt de hurtigste. Telefonen har en tendens til at hakke lidt i det, når man fx rykker rundt på et satellitko­rt i Google Maps. Der sidder et batteri med stor kapacitet i Moto G51, og vi fik i gennemsnit naesten to døgns brug ud af vores eksemplar i løbet af testperiod­en. Den store skaerm og det velvoksne batteri sørger tilsammen for, at Moto G51 ikke ligefrem er nogen letvaegter. Man kan godt blive lidt traet i fingrene af at sidde og holde telefonen i laengere tid ad gangen.

Batteriets høje kapacitet og den lidt underdimen­sionerede lader, der følger med, er tilsammen skyld i, at opladning af Moto G51 tager temmelig lang tid. Det tog over 2,5 timer at lade telefonen op fra nul til 100 procent, så det er lige før, man skal gøre plads i kalenderen til opladninge­n.

Bagsidens kameramodu­l har tre linser, der tilsammen giver en billedkval­itet, som de fleste vil vaere tilfredse med. Selfie-kameraet på forsiden er skyld i et ret stort sort hul øverst i midten af skaermen. Det havde vi helst vaeret foruden – eller også burde kameraet i det mindste vaere rykket til en mindre fremtraede­nde placering, fx helt op i kanten af skaermen.

 ?? ?? Selfie-kameraet sidder ret langt nede på skaermen og kan godt vaere lidt irriterend­e.
Selfie-kameraet sidder ret langt nede på skaermen og kan godt vaere lidt irriterend­e.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark