Komputer for Alle (Denmark)

Få Windows 11 til at se bedre ud

Der er rige muligheder for at justere på udseendet af Windows 11, så styresyste­met passer bedst muligt til dig. Du kan aendre indstillin­gerne ud fra rent aestetiske overvejels­er, men også for at gøre pc’en endnu bedre at arbejde ved.

- Journalist Henning Rasmussen

Der findes ikke mange biler på de danske veje, som er fuldstaend­ig identiske. To ens maerker kan have forskellig lakering eller varierende udstyrspak­ker. Sådan er det også med Windows, hvor to forskellig­e brugere af pc’en ofte vil have vidt forskellig­e praeferenc­er for, hvordan Skrivebord, vinduer og menuer skal se ud.

Muligheder­ne for at saette sit eget personlige praeg på Windows er løbende blevet udbygget i hver udgave af styresyste­met – og i Windows 11 har du større valgfrihed end nogensinde før. Som standard leveres Windows 11 til din pc med et blåt, blomsterag­tigt baggrundsb­illede på Skrivebord­et, skiftende billeder på låseskaerm­en, diskrete grå farver og et lyst farvetema. Det ser veldispone­ret ud, men det er ikke sikkert, at det er det bedste valg for dig.

Du kan nemt skifte mellem en raekke indbyggede temaer, aendre farver og baggrunde, ligesom du kan justere menuernes farve ned til mindste detalje. Der er endda masser af ekstra temaer klar til dig inde i Microsoft Store, og den er allerede installere­t på pc’en.

For nogle er det mest behageligt for øjnene at bruge skaermen med et lyst farvetema, der er standard i Windows, mens andre får mere ro i øjnene med det mørke tema. Det aendrer proceslinj­en og baggrunden i åbne vinduer fra en lys grå nuance til en mørkegrå/sort. Hvad der er bedst for dig og dit syn, kan du bedst selv afprøve i praksis ved din pc.

Gør Windows paenere at se på Mange af os sidder sammenlagt ganske mange timer ved pc’en, og så gør det ikke noget, at Windows også er lidt paent at se på. Du kan fx aendre skrivebord­sbaggrunde­n til et billede af børnebørne­ne, saette en smule mere kulør på startmenue­n eller hente et flot tema, der passer til årstiden.

Du kan naturligvi­s også selv bestemme, hvordan genvejene skal ligge i startmenue­n – og om den nye startknap skal blive liggende midt på skaermen, som det er standard i Windows 11.

 ?? ?? Det er helt subjektivt, om man foretraekk­er det lyse Windows (til venstre) eller det mørke tema med den større kontrast (herover). Det mørke udseende kan gøre det lettere at se ikoner og tekst på skaermen.
Det er helt subjektivt, om man foretraekk­er det lyse Windows (til venstre) eller det mørke tema med den større kontrast (herover). Det mørke udseende kan gøre det lettere at se ikoner og tekst på skaermen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark