Komputer for Alle (Denmark)

Chromebook forvandles nemt til en Android-tablet

-

Chromebook Flip CX5 er en alsidig lille computer til en fin pris.

Som det fremgår af navnet, er styresyste­met på computeren Googles Chrome OS. Ordet “Flip” hentyder til, at skaermen kan vippes hele vejen om bag tastaturet, så Chromebook­en forvandler sig til en tablet. Det fungerer, som det skal, takket vaere et par solide haengsler. I tablettils­tand giver det ekstra god mening, at du også kan hente Android-apps som dem, du kender fra din telefon, gennem computeren­s Play Butik. Disse apps er jo beregnet til at blive betjent med fingrene, og den berøringsf­ølsomme skaerm giver en oplevelse, der minder om at sidde med en stor og buttet tablet mellem haenderne. Hvis du vil tage noter i hånden, kan du traekke en lille pen ud af siden på computeren. Det kan godt vaere lidt besvaerlig­t at få pennen ud, hvis du har udstyr monteret i portene ved siden af pennens lille hule, men det er i hvert fald rart at have den ekstra mulighed, når der skal skrives eller tegnes på computeren.

Vi testede en model af computeren med den billigste processor i det udvalg, som Flip CX5 kan købes i.Det kunne indimellem maerkes, at der manglede lidt regnekraft, når vi fx skulle rulle ned gennem en hjemmeside med masser af indhold. Her kunne opdatering­en af skaermbill­edet godt hakke lidt, men det var ikke noget, der gik ud over funktional­iteten.

I tastaturet er aestetik blevet prioritere­t højere end funktional­itet. Tasternes bogstaver er skrevet med grå på en lysegrå baggrund, og den manglende kontrast kan indimellem gøre det lidt svaert at tyde tegnene. Tasterne kan kun trykkes et par millimeter ned, og det giver en dårlig føling med, om de enkelte taster aktiveres, når du skriver på tastaturet.

I forhold til computeren­s størrelse er der udmaerkede tilslutnin­gsmulighed­er i siderne. Du kan fx selv vaelge, i hvilken side du vil tilslutte ladestikke­t, der bruger en USB-C-port. Der sidder også en lidt overflødig knap til at styre lydstyrken, for der er samtidig to taster til samme formål i øverste raekke i tastaturet.

 ?? ?? Musepladen udnytter hele afstanden mellem forkanten og tastaturet.
Musepladen udnytter hele afstanden mellem forkanten og tastaturet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark