Komputer for Alle (Denmark)

Ser meget dyrere ud, end den er

-

Xiaomi Mi Smart Speaker er en elegant lille højtaler, som minder en del om højtalere fra Sonos, der koster fem gange så meget.

Den billige kinesiske højtaler har dog langtfra så mange funktioner som minihøjtal­erne fra Sonos. Mi Smart Speaker er først og fremmest et alternativ til Googles smarte højtalere, som bruges til styring af Google Assistent og dermed også de internetfo­rbundne ting i dit hjem.

Den skal indstilles ved hjaelp af en smartphone, men højtaleren har faktisk ikke sin egen app. Du skal i stedet åbne Smart Home-app’en Google Home, hvor højtaleren skal oprettes som en enhed ligesom fx paerer fra Philips Hue. Det tager et minuts tid, hvis du allerede har indstillet Google Home til brug med andre produkter, ellers må du nok regne med 10-15 minutter. Vi brugte laengere tid på at finde ud af, hvordan man parrer højtaleren med telefonen via Bluetooth, men det lykkedes til sidst ved at prøve os frem.

Du får ikke verdens bedste lydkvalite­t, men til prisen er den faktisk i orden. Højtaleren egner sig fint til at gengive stemmen fra Google Assistent, og da vi bad den spille de seneste nyheder fra radioen, gik oplaeseren også tydeligt igennem. Musik er derimod ikke nogen overvaelde­nde oplevelse: Vi startede nogle numre fra YouTube Musik, men det lød naermest, som om de blev spillet gennem højtalerne i en baerbar pc. Mikrofonen virker, som den skal. Selv på flere meters afstand kunne højtaleren forstå vores spørgsmål og kommandoer til Google Assistent. På toppen af højtaleren sidder fire berøringsf­ølsomme knapper, hvor du kan starte en afspilning, skrue op og ned for musikken og slukke mikrofonen. Det er praktisk, at lysringen langs toppen lyser rødt, så du kan se, at mikrofonen er afbrudt. For en sikkerheds skyld giver Google Assistent dig også mundtlig besked, om du har slukket eller taendt for mikrofonen, når du trykker på knappen.

 ?? ??
 ?? ?? Højtaleren er omgivet af et aluminiums­gitter, der føles meget solidt.
Højtaleren er omgivet af et aluminiums­gitter, der føles meget solidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark