Komputer for Alle (Denmark)

Indstil skaermen, praecis som du vil have den

Microsoft har gjort sig ekstra umage med designet i Surface Laptop Studio, hvor isaer skaermen skiller sig positivt ud med sit geniale dobbelte haengsel.

-

Microsoft Surface Laptop Studio er en baerbar pc, der stråler af kvalitet og sans for detaljer, men du får altså også lov til at betale dyrt for fornøjelse­n.

Selv om det er en hurtig pc, lever dens ydelse ikke helt op til den høje pris: Processore­n er fremragend­e, men både grafikkort­et og SSD’en praesterer dårligere, end hvad vi har set i billigere maskiner.

Kabinettet er elegant designet med rene linjer, og det eneste, der for alvor skiller sig ud, er skaermen.

Udover at den berøringsf­ølsomme skaerm leverer et flot billede, er den monteret på et naermest genialt haengsel, så skaermen kan vippes på to akser. Du kan laegge skaermen helt ned ovenpå tastaturet, så computeren forvandles til en Windows-tablet, og du kan skubbe skaermens underkant frem over tastaturet, så skaermen står i en perfekt vinkel til at se en film eller vise en praesentat­ion. Hvis du skulle få brug for det, kan du endda vippe skaermen op, så den haeves op og står vinkelret på tastaturet i nogle centimeter­s højde.

Computeren­s største problem er det meget skrabede udbud af porte. Du får kun to USB-C-porte – og altså hverken HDMI til en ekstern skaerm eller en USB-A-port til fx en mus. Hvis du bruger udstyr, der ikke tilsluttes via USB-C, er du derfor nødt til at tage en adapter med dig i tasken.

Vi brugte computeren udelukkend­e på batteri gennem en hel arbejdsdag, og der var stadig strøm tilbage til et par timers arbejde naeste dag. Opladninge­n sker ved at saette laderstikk­et fast med en fiks magnetisk mekanisme, der falder ud af sig selv, hvis du eller en anden skulle komme til at snuble i ledningen.

Log på med ansigtet

Surface Laptop Studio har et webkamera med den saerlige teknologi, der kraeves for at kunne bruge Windows Hello. Det er en af den slags funktioner, som man hurtigt vaenner sig til at bruge i hverdagen. Når du taender for computeren, genkender den straks dit ansigt, og du er i gang med at abejde i Windows i løbet af få sekunder.

Vi testede computeren sammen med Microsoft Slim Pen 2. Pennen kan bruges til at skrive på skaermen, og fordi den har indbygget vibration, kan den indstilles til at føles helt som en kuglepen, når du bevaeger den hen over skaermen. Det var en mulighed, vi ikke vidste, vi manglede, for det giver en utrolig god føling med, hvornår pennens skriblerie­r opfattes af skaermen, i stedet for at pennen blot glider glat hen over overfladen på skaermen.

 ?? ??
 ?? ?? Det dobbelte haengsel giver gode muligheder for at indstille skaermen perfekt.
Hele kabinettet er fremstille­t i metal, og alting føles meget solidt.
Det dobbelte haengsel giver gode muligheder for at indstille skaermen perfekt. Hele kabinettet er fremstille­t i metal, og alting føles meget solidt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark