Komputer for Alle (Denmark)

Alt i én-pc er også en højtaler

-

HP Chromebase kombinerer Googles styresyste­m Chrome OS med en stationaer pc, hvor selve computeren er bygget sammen med skaermen.

Resultatet er en billig alt i én-computer, der vil kunne daekke dine behov, hvis du ikke skal køre meget kraevende programmer eller Windowspro­grammer. Det mest iøjnefalde­nde ved designet på Chromebase er den store kegleforme­de fod. Den maerkelige form skyldes, at der gemmer sig en højtaler i den. Højtaleren er skabt i samarbejde med B&O, og den har bedre lyd, end vi er vant til i denne type computere. Lyden kan skrues højt op, og bassen er dybere, end det ville have vaeret muligt, hvis højtaleren blot havde vaeret bygget ind i skaermen.

På grund af højtaleren er der ikke plads til, at skaermen kan køres op og ned. Du må nøjes med at kunne vippe den lidt eller svinge den op på højkant. Det sidste giver god mening, for du kan køre Android-apps i styresyste­met, og mange af dem passer bedst til det høje format. Det er nemt at svinge skaermen 90 grader rundt, og så sidder du pludselig med noget, der ligner en 22 tommer stor mobiltelef­on. Skaermen giver et godt billede, der kun savner lidt mere lysstyrke. Den berøringsf­ølsomme overflade gør det desuden muligt at betjene dine apps, som hvis de kørte på din telefon.

Computeren­s ydelse er i den lave ende, og det kan indimellem maerkes i kraevende apps. Heldigvis er de fleste apps til Chrome OS skabt til at køre på langsomme maskiner, så Googles egne apps til Gmail, Maps og Drev bliver afviklet uden problemer.

Du skal bare tilslutte et strømkabel til bunden af foden for at bruge computeren. Der medfølger mus og tastatur i trådløse udgaver, så du behøver kun at have dette ene kabel sat i. Musen og tastaturet er desvaerre ikke i saerlig høj kvalitet, så det er oplagt at skifte dem ud med noget bedre.

 ?? ?? Højtaleren fylder det meste af foden, så du kan ikke haeve eller saenke skaermen.
Højtaleren fylder det meste af foden, så du kan ikke haeve eller saenke skaermen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark