Komputer for Alle (Denmark)

Et overflødig­hedshorn af knapper

-

I stedet for at vaelge mellem alle de gode egenskaber, en computermu­s kan have, har danske SteelSerie­s forsøgt at give Aerox 9 Wireless dem allesammen – og det er faktisk stort set lykkedes.

Musen kan forbindes til computeren ved hjaelp af et USB-kabel eller trådløst via Bluetooth eller musens egen USB-adapter. Adapteren saettes i et USB-C-stik, og du kan faktisk også koble den til din Android-telefon, hvorefter en lille musemarkør dukker op på telefonens skaerm.

Aerox 9’s overside ligner de superlette mus, vi tidligere har testet: Plastikken er gennemhull­et, så du kan kigge ind i musens indre elektronik. Aerox 9 er dog alligevel ikke blandt de allerlette­ste mus, vi har afprøvet. Det skyldes nok isaer den overvaelde­nde maengde knapper ved din tommelfing­er på musens venstre side. De 12 nummerered­e knapper kan indstilles til at gøre, lige hvad du vil have dem til. Du skal bare åbne SteelSerie­s’ indstillin­gsprogram i Windows og klikke på den ønskede tast i den grafiske oversigt over musen. Det kraever en del tilvaennin­g at holde styr på knappernes fysiske placering med tommelfing­eren. Vi endte derfor med kun at bruge de midterste, som er lettest tilgaengel­ige.

Den del af programmet, der angiver knappernes funktioner, er forholdsvi­s enkel at overskue. Det er til gengaeld noget mere komplicere­t at indstille musens praecision. Her kan du vaelge mellem fem forskellig­e profiler, som hver isaer har 9-10 indstillin­gsmulighed­er. Det hele foregår på engelsk, og der er en del tekniske begreber at holde styr på, så det er altså ikke en mus for nybegynder­e. Hvis du ikke er bange for at kaste dig ud i de mange muligheder, får du dog her en mus, der kan bruges til stort set hvad som helst. Den er rar at betjene i laengere tid ad gangen, for de mange lufthuller er med til at holde din hånd kølig.

Musen er en smule glat at holde om, for alle overflader­ne er i plastik uden nogen form for riller. Hvis du vaelger at bruge musen med kabel, skal du bare saette det bløde stofkabel ind i snuden på musen. Vi oplevede ikke den store forskel på brugerople­velsen, når vi skiftede mellem kabel og trådløs forbindels­e.

 ?? ?? Det kan vaere svaert at nå de forreste sideknappe­r med tommelfing­eren.
Det kan vaere svaert at nå de forreste sideknappe­r med tommelfing­eren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark