Komputer for Alle (Denmark)

Superhurti­gt mesh-netvaerk med stor raekkevidd­e

ASUS ZenWiFi Pro XT12 bruger mesh-teknologi til at give ekstremt god netvaerksd­aekning med høj hastighed i hele huset ved hjaelp af to enheder, der taler sammen.

-

Dette store og tunge mesh-saet er bygget til at give godt og stabilt trådløst netvaerk i hele huset. På naert hold saetter hastighede­n nye rekorder, og selv på afstand er der rigtig god forbindels­e. Den medfølgend­e app er på dansk og nem at bruge. Desvaerre er prisen også ret heftig.

Vi målte en trådløs hastighed på 1,02 gigabit/sekund – det er ny rekord for en mesh-router. Dertil kommer, at hastighede­n holder fint på mellemstor afstand og på tvaers af de to enheder.

Raekkevidd­en for den enkelte enhed er derimod noget kortere end for de bedste Wi-Fi 6-routere. I praksis er det ikke så stort et problem, for den samlede raekkevidd­e hjaelpes godt på vej af enhedernes interne forbindels­e. De to enheder kan tale sammen via enten et af de to 5-GHz-bånd eller en kablet forbindels­e. Hvis det er praktisk muligt, bør man bestemt bruge et netvaerksk­abel mellem enhederne.

Rent fysisk er her tale om to ret store og forbløffen­de tunge tårne. De er delvist gennemsigt­ige, så man kan se en del af antennerne, der sidder i skaeve vinkler. Midtimelle­m er en statuslamp­e, der med en stribe forskellig­e farver fortaeller om routerens tilstand og eventuelle fejl. Det er ret smart. Den tilhørende app, der er på godt formuleret dansk, tager sig af både opsaetning og senere styring. Opsaetning­en er en behageligt kort og klar proces, der forklarer de enkelte trin grundigt. Føjer man en ekstra enhed til netvaerket, dukker den op i app’en og skal bare godkendes. App’en styrer de daglige funktioner, så man kun sjaeldent får brug for de udførlige administra­tionssider.

Vi glaeder os også over, at hver af de to enheder er udstyret med to 2,5-gigabit netvaerksp­orte. Det er en god fremtidssi­kring. Den ene af 2,5-gigabit-portene er til internetfo­rbindelsen, så saettet er klar til at udnytte meget hurtige internetfo­rbindelser. Den anden kan udnyttes til kablet intern forbindels­e. Enhederne har også “Link Aggregatio­n”, der giver forbedret hastighed til netvaerksd­rev (NAS).

Hver af de tre frekvensbå­nd kan håndtere fire forbindels­er, og en CPU på 2 GHz giver hastighed nok til at klare mange samtidige belastning­er. Det kan dog maerkes på strømforbr­u

get, der ofte ligger på 15 watt per enhed. Den største ulempe ved dette glimrende saet er prisen. Hver af de to enheder koster det samme som en WiFi 6-router i topklasse, fordi komponente­rne egentlig er de samme. Kvalitet koster, og i betragtnin­g af saettets ydelse er prisen ikke urimelig.

 ?? ??
 ?? ?? Enhederne er store. Heldigvis er raekkevidd­en god, så du naermest kan placere dem, hvor det passer dig.
De to tårne gør det muligt at se ind til antennerne.
Enhederne er store. Heldigvis er raekkevidd­en god, så du naermest kan placere dem, hvor det passer dig. De to tårne gør det muligt at se ind til antennerne.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark