Komputer for Alle (Denmark)

Dejlig enkelt kamera, der bare fungerer

-

Dell Pro Webcam WB5023 er et enkelt og velfungere­nde webkamera med gode automatisk­e indstillin­ger. Det er ikke absolut bedst til alting, men er du ude efter et let betjent webkamera, der bare fungerer, er dette kamera et rigtig godt valg.

Det vigtigste ved kameraet er egentlig, at det er rigtig nemt at bruge. Det giver gode billeder under alle forhold, og den indbyggede mikrofon er god til personligt brug. Det medfølgend­e program har få, velvalgte indstillin­ger. Det er en fordel at montere kameraet på et stativ.

Billedkval­iteten i god belysning er gennemgåen­de fin. Farverne er lidt til den svage side, men det kan ændres i det tilhørende program. Når du flytter kameraet, kan det tage et par sekunder at justere lys og hvidbalanc­e, men det er bestemt indenfor det rimelige. I svag belysning bliver farverne noget mindre naturlige. Til gengæld glæder vi os over, at kameraet er godt til at fange detaljer i baggrunden i et svagt belyst rum. HDR-indstillin­gen giver en tand ekstra i farverne, men automatikk­en kan give en unaturlig fremhævnin­g af baggrunden.

Den indbyggede mikrofon har en naturlig klang og holder baggrundss­tøj ude af lydbillede­t. På op til en meters afstand fanger den stemmer med en fin, personlig klang. På to meters afstand får det en del rumklang med, men resultatet er stadig brugbart.

Med sin dybe, cylindrisk­e form er webkamerae­t designet anderledes end de fleste. Foden er ret enkel, og skal kameraet sættes over en skærm, er det afhængigt af balance fra kablet for at sidde rigtigt. Det er ikke særlig stabilt, så i praksis er det bedre at montere kameraet på en trefod.

En ekstra bonus er en AI-funktion til at fokusere på ansigter. Det kan virke overrasken­de, at kameraet efter et par sekunder begynder at flytte billedet til den person, der er i midten. Men holder du mange online-møder, er det en smart måde at sikre, at det vigtige er centreret.

 ?? ?? Det magnetiske låg er en rigtig god idé!
Det magnetiske låg er en rigtig god idé!
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark