Komputer for Alle (Denmark)

Avanceret tastatur i miniformat

-

SteelSerie­s Apex 9 Mini er, som navnet antyder, et ganske lille tastatur. Hvis du kan nøjes med lidt færre taster end sædvanligt, er det nu alligevel et usædvanlig vellykket skrivereds­kab. SteelSerie­s proklamere­r på æsken, at tastaturet kun er 60 procent af størrelsen på et almindelig­t tastatur med numeriske taster. Det ses tydeligt, for tasterne går næsten helt ud til kanten af den ramme, de er monteret i, og der er næsten ikke andre taster end tal og bogstaver. Det er ikke et tastatur, der optager ret meget plads på skrivebord­et. Tasterne er ekstremt hurtige i opfattelse­n. De giver et diskret lille klik, når du trykker dem i bund, men det er faktisk ikke en fysisk kontakt, der registrere­r trykket. Det sker i stedet ved, at en lysstråle nedenunder tasten afbrydes, og det gør både tasterne hurtigtopf­attende og langtidsho­ldbare – helt op til 100 millioner tastetryk, lover producente­n.

Den optiske kontakt betyder også, at du selv kan styre, hvor følsomme tasterne er. Hvis du vælger den mest følsomme indstillin­g, kan du knap nok hvile fingrene på tasterne, uden at tastaturet opfatter det som et tastetryk. Det er nok mest spilfolket, der vil sætte pris på et så “nervøst” tastatur. Heldigvis kan tasterne også ændres til en mere afslappet indstillin­g.

Tasterne har en fin og mat overflade, der føles godt under fingerspid­serne. Belysninge­n nedefra er jævnt fordelt både under og rundt om tasterne, og du kan nemt indstille lyseffekte­r i Apex 9 Mini med SteelSerie­s’ overskueli­ge Windows-program til formålet.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Der er ikke plads til overflødig­e detaljer i Apex 9 Mini. Tasterne fylder hele pladsen ud.
Der er ikke plads til overflødig­e detaljer i Apex 9 Mini. Tasterne fylder hele pladsen ud.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark