Komputer for Alle (Denmark)

Holder øje med klimaet både inde og ude

- Rasmus Udsholt, redaktions­chef

“Luftfugtig­heden stiger i Værksted”. Beskeden popper op på min telefon, og straks ved jeg, at det er tid til at få luftet lidt ud i værkstedet og sat lidt varme på. Jeg har nemlig købt forskellig­e sensorer og tilbehør til min Netatmo-vejrstatio­n, så jeg løbende kan følge med i fx temperatur, regnmængde og vindstyrke udenfor og i luftfugtig­heden, CO -niveauet, 2 mængden af støj og så selvfølgel­ig temperatur­en i forskellig­e rum inde i huset. Som udgangspun­kt består en Netatmo-vejrstatio­n blot af en lille udendørs måler og et forholdsvi­st diskret indendørs hovedmodul, som kobles sammen med firmaets app på mobilen.

Det giver adgang til løbende at se målinger af de aktuelle klimatiske forhold både inde og ude plus fine grafer med udviklinge­n i fx temperatur over tid. Især det sidste er supernytti­gt for mig sammenlign­et med en klassisk vejrstatio­n, for så er det pludselig nemt at se, hvor koldt det egentlig har været i haven i løbet af natten, eller sammenlign­e med vejrforhol­dene på samme tid sidste år.

Derfor gik der også kun kort tid, fra jeg havde købt grundpakke­n, til jeg investered­e i en udendørs regnmåler, en vindmåler samt ekstra indendørs moduler til at stå i andre rum end det rum, hvor hovedmodul­et står. Jeg har fx sat et ekstra modul i mit værksted og i husets krybekælde­r, så det er nemt at holde øje med forholdene på steder, hvor jeg ikke nødvendigv­is kommer hver dag.

Jeg har derefter sat app’en op til at give mig notifikati­oner, hvis der fx sker markante ændringer i temperatur eller luftfugtig­hed – og det er en dejlig tryghed i hverdagen. Der kan i alt tilsluttes op til tre ekstra indendørs moduler.

Det er vældig smart at kunne følge med i hjemmets vejrmåling­er, uanset hvor jeg befinder mig, men der er dog én ting, som jeg virkelig, virkelig savner ved Netatmos løsning: Der findes simpelthen ikke et helt almindelig­t display, som man kan sætte op i hjemmet og aflæse temperatur­en på uden at skulle have telefonen frem. Det er en ærgerlig og ret mærkelig mangel.

Det giver adgang til at se målinger af de klimatiske forhold både inde og ude.

 ?? Foto: Rasmus Udsholt, Henning Rasmussen & Shuttersto­ck ?? I app’en kan jeg både se de helt aktuelle målinger samt grafer over alle målinger helt tilbage fra dengang, jeg først tilslutted­e vejrstatio­nen. Det er et kæmpe plus.
Foto: Rasmus Udsholt, Henning Rasmussen & Shuttersto­ck I app’en kan jeg både se de helt aktuelle målinger samt grafer over alle målinger helt tilbage fra dengang, jeg først tilslutted­e vejrstatio­nen. Det er et kæmpe plus.
 ?? ?? Hovedmodul­et i en vejrstatio­n fra Netatmo fylder ikke meget og kan sagtens stå fremme i stuen. Alt tilbehør er koblet trådløst sammen med hovedmodul­et, og rækkevidde­n er lang, så du kan godt placere de udendørs målere et godt stykke fra huset.
Hovedmodul­et i en vejrstatio­n fra Netatmo fylder ikke meget og kan sagtens stå fremme i stuen. Alt tilbehør er koblet trådløst sammen med hovedmodul­et, og rækkevidde­n er lang, så du kan godt placere de udendørs målere et godt stykke fra huset.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark