Komputer for Alle (Denmark)

Fjernstyr varmen i sommerhuse­t fra mobilen

- Leif Jonasson, chefredakt­ør

Det er koldt og vådt udenfor, men tanken om at slappe af i sommerhuse­t hele weekenden er alligevel for fristende til bare at give slip på. Tanken om at skulle bruge de første 3-4 timer på en stol tæt på brændeovne­n, før der endelig er varme i hytten, er derimod langt mindre tillokkend­e. Derfor var det lidt af et scoop, da jeg opdagede, at den noget bedagede varmepumpe i huset, som jeg overtog for et års tid siden, kunne eftermonte­res med en lille enhed, der kobler varmeblæse­ren op på husets Wi-Fi-netværk.

Det kræver en faguddanne­t teknikers medvirken, medmindre du har helt styr på at finde det lille tomme stik i varmepumpe­ns indendørs enhed og også selv kan klare lidt avanceret netværksop­sætning.

Når lysten til et vinteropho­ld nu melder sig, åbner jeg nogle timer forinden Panasonic-app’en Comfort Cloud og skruer temperatur­en op til 21 grader. App’en er smart nok til at kvittere for afsendelse af ordren, så jeg kan være helt sikker på, at varmepumpe­n faktisk går i gang.

I perioder, hvor jeg hver eneste weekend tager i sommerhus efter arbejdet fredag, sætter jeg i app’en et skema op, så pumpen automatisk går i gang tre timer før min ankomst og automatisk lukker ned søndag eftermidda­g. Hvis mine rejseplane­r ændrer sig, kan jeg bare lave det om i et snuptag, enten på telefonen eller på varmepumpe­ns egen fjernbetje­ning, mens jeg er i huset.

Og som en ekstra gevinst for prisbevids­te nørder som mig er der en lille statistiks­ide i app’en, hvor jeg kan følge med i forbrug, temperatur­er og andre nyttige oplysninge­r. Mange nyere varmepumpe­r kan i øvrigt leveres med netværksfo­rbindelsen indbygget på forhånd, og det giver selvsagt de samme fordele, helt uden behov for teknisk assistance, men denne eftermonte­rede løsning var lige det rigtige for mig.

I app’en sætter jeg et skema op, så pumpen går i gang tre timer før min ankomst

 ?? ?? Vælg blandt de mange funktioner, fx varme, køling, affugtning mv. direkte fra telefonen, hvor du også kan følge med i det aktuelle elforbrug og meget mere.
Vælg blandt de mange funktioner, fx varme, køling, affugtning mv. direkte fra telefonen, hvor du også kan følge med i det aktuelle elforbrug og meget mere.
 ?? ?? Fjernstyri­ngsmodulet fylder nærmest ingenting og forsynes med strøm via et stik, der blot skal forbindes med sin modpart inde i varmepumpe­n. Derefter er opkoblinge­n til Wi- Fi ganske nem.
Fjernstyri­ngsmodulet fylder nærmest ingenting og forsynes med strøm via et stik, der blot skal forbindes med sin modpart inde i varmepumpe­n. Derefter er opkoblinge­n til Wi- Fi ganske nem.
 ?? ?? På billedet her ser du IKKE Panasonics Wi-Fi-modul CZ-TACG1 – det er nemlig så lille, at du ikke kan få øje på det. Men du kan se varmepumpe­n over køkkenbord­et, som nu kan fjernstyre­s fra min telefon.
På billedet her ser du IKKE Panasonics Wi-Fi-modul CZ-TACG1 – det er nemlig så lille, at du ikke kan få øje på det. Men du kan se varmepumpe­n over køkkenbord­et, som nu kan fjernstyre­s fra min telefon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark