Komputer for Alle (Denmark)

Vellykket tablet fungerer godt med Windows 11

En flot, stor skærm og Windows 11 er hovedingre­dienserne i denne fremragend­e tablet.

-

Windows har aldrig virket helt perfekt på en tablet, men Surface Pro 9 fra Microsoft får det til at fungere bedre end nogensinde.

Den største forbedring skyldes Windows selv, for Windows 11 gør det nemmere end tidligere at styre størrelsen og placeringe­n af flere vinduer på skærmen på samme tid. Det har ellers været en af de store forhindrin­ger i brugergræn­sefladen i Windows: Vinduernes kanter og lukke- og minimereik­oner har simpelthen været for små til, at det var praktisk at bruge dem med fingerspid­serne på skærmen. I Windows 11 sørger funktionen Snap Layouts for, at du med et snuptag kan få det aktuelle vindue til fx at fylde den ene halvdel af skærmen. Sammenlign­et med en bærbar pc i samme prisklasse er Surface Pro 9 ikke hurtig, men den er på den anden side heller ikke beregnet til store spil eller til videoredig­ering i høj opløsning. Det er kun SSD-drevet, som Windows er installere­t på, der egentlig er i topklasse. Alle andre indre komponente­r i Surface Pro 9 er lidt på det jævne.

Surface Pro 9’s fysiske ydre er til gengæld i høj kvalitet. Både skærmen og højtalerne giver et overbevise­nde indtryk, hvis du ser en film på Surface Pro, og vi letter på hatten for Microsofts evne til at få pakket en flot, dyb bas ind i så tyndt et kabinet.

Log på med dit ansigt

Over skærmen sidder et webkamera, der kan bruges med Windows Hello. Det betyder, at du blot skal have ansigtet foran linsen for at logge på Windows på en brøkdel af et sekund.

Bagsiden er udført i aluminium. Udover at gøre Surface 9 meget robust har det også en anden fordel: Under vores krævende hastigheds­test blev tabletten temmelig varm, men metallet på bagsiden fordelte varmen jævnt, og temperatur­en faldt hurtigt, så snart det belastende arbejde for processore­n var overstået. Den nederste del af bagsiden kan klappes ud, så tabletten kan stå sikkert på bordet. Så kan du stille et tastatur foran skærmen og bruge den som en almindelig Windows-computer. Vi kan dog ikke anbefale Microsofts eget flade tastatur, Signature, som vi også lånte til test. Ethvert billigt Bluetooth-tastatur vil være bedre.

Ladekablet er Microsofts eget. Det er lidt ærgerligt, at du ikke kan bruge det samme USB-kabel som til din telefon, men vi er villige til at tilgive Microsoft her. Det magnetiske stik på kablet er nemlig ret fikst. Det klikker selv på plads, når du holder det hen til Surface Pro 9, og hvis nogen snubler i kablet, ryger det bare ud i stedet for at trække din dyrebare tablet ned på gulvet med katastrofa­le følger.

 ?? ?? Den store skærm gør det nemmere at ramme fx krydset til at lukke vinduer i Windows.
Den store skærm gør det nemmere at ramme fx krydset til at lukke vinduer i Windows.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark