Komputer for Alle (Denmark)

Kører en helt ren version af Android

-

Det er i prisklasse­n 3.000-4.000 kroner, du får de bedste telefoner til prisen, og det er Nokia X30 et godt eksempel på. Telefonen har en stor og flot skærm med fin kontrast. Ikonerne på startskærm­en står med kraftfulde farver på en dybsort baggrund.

Styresyste­met er en ren udgave af Googles Android-styresyste­m. Det betyder, at X30 får opdatering­er tidligere end mobiler med tilrettede udgaver af Android. Nokia lover opdatering­er af systemet frem til september 2025, men du kan selvfølgel­ig fortsætte med at bruge telefonen efter den tidsfrist.

Der sidder en god Snapdragon-processorc­essor i Nokia X30, og det kan fx mærkes, hvis du åbner et actionfyld­t spil med mange grafiske detaljer. Vi oplevede ikke problemer i billedopda­teringen i et hurtigt bilspil, men telefonen blev en smule varm efter nogle minutters racerkørse­l.

I daglig brug er telefonen også hurtig. Ansigtsgen­kendelsen sker fx nærmest øjeblikkel­igt. Den blev vores foretrukne metode til at logge på telefonen, for fingeraftr­ykslæseren sidder så lavt placeret på skærmen, at du får et usikkert greb om telefonen, hvis du holder den med én hånd.

Det primære kamera på bagsiden af telefonen har 50 megapixels. Kameraets autofokus er langsom, men med lidt held kan du tage rigtig fine billeder med standardin­dstillinge­rne.

Video var dog ikke helt så vellykket. Vores optagelser havde en tendens til at få en mælkehvid farvetonin­g, og det var ret tydeligt, at videoerne var optaget med en mobiltelef­on.

X30 tåler vand og støv, så du kan bruge telefonen i badekarret, hvis du af en eller anden grund skulle få lyst til det. Batteriet har ikke så stor kapacitet, men X30 klarer sig alligevel uden problemer i over et døgn ved ret intensivt brug. Vi testede en version af X30 med 8 gigabytes ram og 256 gigabytes lagerplads, men du kan også vælge en noget billigere udgave med 6 og 128 gigabytes.

 ?? ?? Nokia X30 har fået sikkerheds­certificer­ingen IP67, så den tåler både sand og vand.
Nokia X30 har fået sikkerheds­certificer­ingen IP67, så den tåler både sand og vand.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark