Komputer for Alle (Denmark)

Du skal betale ekstra for bedre overblik

-

Fitbit Versa 4 giver dig et godt overblik over dit helbred lige nu og her. Uret måler din puls og iltindhold­et i blodet. Det tæller også dine skridt, og hvor mange etager du har bevæget dig op og ned i dag. Den indbyggede GPS registrere­r dine løbe-, gå- og cykelture, og du kan endda tage dig en svømmetur med uret på armen.

Alle disse ting udfører uret rigtig godt. Når du henter data fra Versa 4 over på din telefon, kan du se udviklinge­n i de forskellig­e målinger over de seneste syv dage, men hvis du vil se 30 eller 90 dage tilbage, skal du betale for Fitbits premiummed­lemskab. Det koster 599 kroner om året. Der følger et halvt års gratis medlemskab med uret, men herefter må du have betalingsk­ortet op af lommen.

Det er samme historie med målingerne af din søvn: Du kan se dine søvnfaser, men den mere detaljered­e søvnprofil er en del af premium-medlemskab­et. I søvnprofil­en analyseres din søvn, så du kan se, hvad du kan gøre for at få en bedre nattesøvn – fx sove længere, dyrke mere motion eller få mere regelmæssi­ge sengetider.

Fitbit Versa 4 har en flot AMOLEDskær­m med skarp kontrast mellem den sorte baggrund og de kulørte tal og symboler. Du kan indstille skærmen til altid at vise klokkeslæt­tet, men det tærer altså også lidt på batteritid­en.

Vi fik cirka fem dage ud af batteriet, og det tog cirka to timer at lade det helt op igen med det magnetiske USB-ladekabel. Da vi så slog “always on”-funktionen til på skærmen, kom vi kun lidt over fire døgn, før der skulle lades op igen.

Den indledende opsætning af uret kunne næsten ikke være nemmere takket være Googles praktiske Fast Pair-funktion. Da vi tog uret ud af kassen og tændte det, dukkede et billede af Versa 4 helt af sig selv op på vores Android-telefon, der lå urørt på bordet. Vi trykkede bare “ja” til at begynde installati­onen, og så var vi i gang.

 ?? ?? Versa 4 styres med den berøringsf­ølsomme skærm og knappen på siden.
Versa 4 styres med den berøringsf­ølsomme skærm og knappen på siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark