Komputer for Alle (Denmark)

Mobilt internet med superfart

-

Hvis du vil have en mobil 5G-router til sommerhuse­t eller campingvog­nen, fås det lige nu ikke hurtigere end Nighthawk M6.

Routeren kan ifølge producente­n Netgear levere op til 4 gigabit/sekund, når du har sat et simkort med et tilknyttet 5G-abonnement i bunden af routeren. Det er ikke realistisk at nå i nærheden af den hastighed ude i den virkelige verden, men routeren leverer alligevel en flot hastighed via det 5G-netværk, som telefoner også bruger til at komme på internette­t. Vi afprøvede routerens forbindels­e i midten af en storby og i en tyndere befolket forstad, og begge steder gav Nighthawk-routeren en hurtigere forbindels­e end en 5G-telefon.

Vi lå som regel over 300 megabit i sekundet, og det er rigeligt til at streame fra Netflix i den højeste opløsning, mens andre i familien også bruger forbindels­en til at gå på nettet. Du kan slutte op til 32 enheder til routeren på samme tid via den nyeste trådløse netværksst­andard, Wi-Fi 6E, men M6 Pro virker også med dit ældre netværksud­styr.

Routeren har en 2,5-gigabit-port til en stabil kabelforbi­ndelse, hvis du har udstyr med netværkspo­rt. Du kan også bruge porten til at slutte M6 til din router derhjemme, hvis fx din almindelig­e kabelforbi­ndelse til internette­t er midlertidi­gt afbrudt.

M6 Pro er nem at indstille via den store, berøringsf­ølsomme skærm, hvor du hele tiden kan se status på forbindels­en. Du kan også sætte routerens skærm til at vise en QRkode, som andre kan scanne med telefonen for at forbinde sig til netværket uden at skulle indtaste kode.

Du kan bruge M6 Pro med det indbyggede batteri eller slutte den til en stikkontak­t. Hvis routeren kører på batteri, prøver den automatisk at sænke elforbruge­t ved at skrue ned for sendestyrk­en. På spareindst­illingen skal du ikke regne med, at signalet rækker længere end det rum, du sidder i, hvis der er betonvægge omkring dig. Det skyldes nok også, at M6 Pro som udgangspun­kt kun bruger 5-GHz-frekvensbå­ndet, som ikke har så stor rækkevidde.

 ?? ?? Skærmen giver nem adgang til routerens indstillin­ger.
Skærmen giver nem adgang til routerens indstillin­ger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark