Komputer for Alle (Denmark)

Gem digitale noter i e-bøgerne

-

Kindle Scribe minder om Amazons øvrige e-bogslæsere, men den store skærm er faktisk først og fremmest beregnet til at tage noter på. Der er et bredt udvalg af Kindle-modeller, og hvis du udelukkend­e vil læse på din e-bogslæser, findes der bedre løsninger til dét formål.

Du kan tage noter på en blank side, men du kan også skrive hen over forskellig­e typer af indhold som PDF-filer og e-bøger. Når du læser en bog, kan du nemt tilføje en håndskreve­t note til en side, så du senere kan læse den i den rette sammenhæng.

Der er meget lille forsinkels­e, når du fører pennen hen over skærmen, og det er tæt på følelsen af at skrive på rigtigt papir. Som noget lidt specielt i forhold til andre Kindle-modeller har Kindle Scribe fire små gummidutte­r på bagsiden, som får den til at ligge godt fast på bordet, når du skriver på den.

Skærmbille­det roterer automatisk

Kanten på Kindle Scribe er meget bredere i den ene side, og det giver et godt sted at holde fast. Du kan bare vende Scribe om, hvis du hellere vil holde den i den anden hånd, for skærmbille­det drejer automatisk rundt, så det vender rigtigt.

Skærmen har en passende størrelse til brug som notesblok, og den er decideret enorm som e-bogslæser. Du kan gøre teksten meget stor og stadig have, hvad der svarer til en bogside på skærmen.

Belysninge­n af skærmen tilpasser sig automatisk omgivelser­ne, og der kan skrues ret højt op, så du kan læse under stort set alle lysforhold. En af de smarte egenskaber ved elektronis­k blæk er, at du faktisk slet ikke behøver den interne belysning af skærmen. Hvis du bruger skærmen i dagslys eller i lyset af en lampe, er skærmens indhold også letlæselig­t.

Du har adgang til Amazons boghandel fra Kindle Scribe. Udvalget af bøger er gigantisk, men bøgerne er først og fremmest på engelsk. Du kan selv sende forskellig­e typer af filer som fx PDF-dokumenter fra Kindle-app’en på din telefon eller via Amazons hjemmeside. Der er også en særlig Kindletilf­øjelse til webbrowser­e, så du kan sende indholdet fra en hjemmeside til din Kindle med et klik.

Batteritid­en er god. Med en halv times noter om dagen får du op til tre ugers brug af Kindle Scribe, inden du skal lade op igen. Og så får du brug for din egen oplader, for der følger ikke en med i kassen.

 ?? ?? Kanten i den ene side er bredere, så du nemmere kan holde fast i Kindle Scribe.
Du kan tage noter hen over en e-bog og se dem igen ved en senere gennemlæsn­ing.
Kanten i den ene side er bredere, så du nemmere kan holde fast i Kindle Scribe. Du kan tage noter hen over en e-bog og se dem igen ved en senere gennemlæsn­ing.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark