Komputer for Alle (Denmark)

Det kan du fx med en VPN

-

Se unikt indhold

En række streamingt­jenester som fx den amerikansk­e tjeneste Hulu er låst til specifikke lande, men det kan du komme udenom med en VPN.

Du kan nemlig få en hjemmeside til at tro, at du er i USA, ved at slå VPN-forbindels­en til og angive, at din placering skal være i Amerika. På den måde kan du få adgang til indhold, der ellers kun er tilgængeli­gt i USA.

Brug offentlig Wi-Fi

Normalt er der mange usikkerhed­er forbundet med at bruge offentlige Wi-Fi-netværk som dem, du fx kan finde i lufthavne. For du kan aldrig være sikker på, at andre på netværket ikke følger med i, at du ruller gennem dine sociale medier eller tjekker din netbank.

Med en VPN bliver forbindels­en mellem din enhed og netværket krypteret, så alt bliver skjult for andre.

Slip for censur

I nogle lande kan udvalgte hjemmeside­r være utilgængel­ige. Fx er det ikke muligt at komme på Facebook i Kina, da det sociale medie ligesom mange andre vestlige tjenester er blokeret i landet.

Men med en VPN på din pc eller mobil kan du få adgang til tjenestern­e, da du skjuler din placering og fx får det til at se ud, som om du befinder dig i et vestligt land.

Undgå sporing

For nogle af os er det en ganske ubehagelig tanke, at hjemmeside­r, virksomhed­er, internetud­bydere, webtjenest­er og myndighede­r sporer os, høster vores data og i nogle tilfælde også sælger oplysninge­rne om os videre.

Det undgår du med en VPN, da du kobler dig til nettet via en krypteret forbindels­e. Dit privatliv bliver altså styrket gevaldigt med en VPN-forbindels­e.

 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark