Komputer for Alle (Denmark)

Hvad fylder på telefonen?

-

Apps

En app kan i sig selv optage en del plads på telefonens harddisk, når du installere­r den, men den vil også løbende fylde mere og mere. App’en gemmer nemlig cachefiler, i takt med at du bruger den. Cachefiler gør, at apps virker hurtigere, når du skal bruge dem, men filerne optager også en større mængde lagerplads. Det er især apps til sociale medier og streaming, som fylder, da de behandler store mængder fotos, video og lyd.

Fotos og videoer

Fotos og videoer er ofte de helt store syndere, når det kommer til at optage plads. Filtyperne fylder ganske enkelt meget, og typisk er det i mobilens indbyggede galleri, at du kan foretage den mest effektfuld­e oprydning på telefonen. Videoer kan fx hurtigt fylde et tocifret antal gigabytes, og af den årsag alene er det en god idé jævnligt at tage backup af mediefiler­ne, så de kan fjernes fra telefonen, uden at minderne går tabt.

Podcasts

Af og til kan det være smart at downloade lydfiler som en podcast – fx hvis du skal ud på en længere rejse uden internetdæ­kning, og hvor det ikke er muligt at streame som normalt. Det er dog nemt at glemme at slette podcastfil­erne igen, når du har lyttet til dem, og det kan i dén grad ses på telefonens lagerplads. Nogle podcast-programmer er flere timer lange og kan dermed optage forholdsvi­s meget plads på mobilen.

PDF-dokumenter

Hvis du indimellem læser PDF’er på din telefon, skal du være opmærksom på, at mobilen ofte skal hente dokumenter­ne og gemme dem for at kunne åbne dem. Telefonens mappe med filer hentet fra nettet kan derfor hurtigt blive fyldt op med diverse PDF-dokumenter fra steder som digitale postkasser eller banken. Flere dokumenter er tilmed lange og indeholder fotos og grafikker, der blot gør filerne større.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark