Komputer for Alle (Denmark)

Stor og flot skærm i billig smartphone

-

Der er meget godt at sige om Motorolas nye smartphone Moto g53. Det bedste ved telefonen er dog prisen, der ligger i den helt lave ende, når man tænker på, at du faktisk får en 100 procent brugbar smartphone med en stor skærm. Skærmen har endda en opdatering­sfrekvens på op til 120 Hz, hvilket giver en flot og flydende effekt, når du ruller ned gennem en lang tekst eller en række menupunkte­r på skærmen. Det kniber lidt mere med kontrasten, for der er sparet på skærmtekno­logien for at holde prisen nede. De dyreste telefoner bruger OLEDskærme, hvor der kan tændes og slukkes for hver eneste pixel i skærmen, men i Moto g53 er der brugt en almindelig LCD-skærm, så hele skærmen er baggrundsb­elyst. Det betyder, at de områder på skærmen, der burde være helt sorte, i stedet har en grå tone.

Processore­n er ikke blandt de hurtigste. Det fornemmes ikke så meget, når du blot bevæger dig rundt på startskærm­en, men hvis du åbner en tung hjemmeside med masser af grafik og video, kan du godt mærke, at telefonen tøver lidt indimellem for at kunne nå at “fordøje” indholdet. Der var dog ingen problemer med at køre helt almindelig­e apps som mail eller kalender på telefonen.

Den medfølgend­e lader er på 10 watt, og det tager et par timer at lade batteriet op til 100 procent. De opladninge­r, vi har målt på andre telefoner med samme batterikap­acitet, ligger helt nede på omkring 25 minutter.

Fingeraftr­ykslæseren sidder gemt i power-knappen på siden af telefonen, og selv om aflæsninge­n ikke er så hurtig, er den i hvert fald træfsikker. Knappen registrere­de vores fingeraftr­yk hver gang uden en eneste fejllæsnin­g. Det er imponerend­e.

Du skal ikke købe Moto g53 for at eksperimen­tere med fotografi på telefonen. Det indbyggede kamera har en tålelig kvalitet, men heller ikke meget mere. Du skal ikke lade dig narre af, at billedsens­oren har hele 50 megapixels, for det er tydeligt, at billederne er taget med et mobilkamer­a. Billeder taget i lav belysning er meget grovkorned­e, og farvenuanc­erne glider sammen i store ensfarvede blokke. Det var kun billeder skudt i fuldt dagslys, vi var helt tilfredse med i løbet af vores test af telefonens kamera.

 ?? ??
 ?? ?? Der er en god lydkvalite­t i samtaler, og de brede kanter giver et godt greb om telefonen.
Der er en god lydkvalite­t i samtaler, og de brede kanter giver et godt greb om telefonen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark