Komputer for Alle (Denmark)

Flot skærm i lille helbredsmå­ler

-

Fitibt Inspire 3 er et glimrende lille fitness-ur, som ovenikøbet ikke koster en formue.

Det tager kun et øjeblik at få Inspire 3 parret med din smartphone. Hvis du har en Android-telefon, er det ekstra nemt, for uret og telefonen finder automatisk hinanden og spørger, om du vil kæde dem sammen. Når der er forbindels­e mellem de to, kan uret sende sine målinger til Fitbits app på telefonen, og telefonen kan sende notifikati­oner om fx nye sms-beskeder den anden vej.

Skærmen på Inspire 3 er ikke så stor, men den er dejlig let at aflæse, for baggrunden er kulsort, og farverne i tal og bogstaver er klare og iøjnefalde­nde. Vi havde ingen problemer med at se, hvad der stod på skærmen – selv i direkte sollys udenfor. Når du skal læse en besked fra telefonen, skal du dog rulle en del for at komme gennem en længere tekst, for der er ikke plads til ret meget tekst på skærmen ad gangen.

Du glemmer, du har det på

Inspire 3 er så lille og let, at du hurtigt glemmer, at du har det på armen. Det er en fordel, når du sover med uret på, og det er du nødt til for at kunne bruge den gode søvnmåling­sfunktion. Din søvn bliver analyseret helt ned i de mindste detaljer, så du kan se dine søvnfaser i løbet af natten og få gode råd til, hvordan du kan forbedre din søvn ved fx at få dig nogle mere regelmæssi­ge sovetider. En af grundene til den lange batteritid er sandsynlig­vis, at der ikke er indbygget GPS-modtager i Inspire 3. Det betyder så til gengæld, at du er nødt til at tage din telefon med dig, hvis du fx skal registrere din tur i det fri. Inspire 3 er vandtæt til 50 meter, så du kan også roligt beholde uret på, mens du svømmer. Batteritid­en i uret er glimrende. Vi brugte Inspire 3 hver dag gennem en hel uge og havde stadig 10 procent tilbage på batteriet. Fitbit Inspire 3 fungerer fint som en passiv helbredsmå­ler, der bare samler oplysninge­r om dine fysiske aktivitete­r og måler din puls og iltindhold­et i dit blod, men du kan også bruge det som et mere almindelig­t armbåndsur. I indstillin­gerne kan du vælge, at skærmen altid skal være tændt, så du kan se, hvad klokken er. Det går selvfølgel­ig lidt ud over batteritid­en, men du kan stadig bruge uret i det meste af en uge, før det skal en tur i opladeren igen.

Du får seks måneders abonnement på tjenesten Fitbit Premium med i købet. Uret virker også, når prøveperio­den er overstået, men du må blandt andet undvære den detaljered­e søvnanalys­e, hvis du vælger ikke at betale 599 kroner om året for abonnement­et. Det virker ret voldsomt, når man tænker på, at uret koster nogenlunde det samme.

 ?? ?? Knappen på siden bruges til at betjene urets menuer.
Silikonere­mmen er blød og behagelig at have på. Uret gøres nemt rent ved bare at skylle det under vandhanen og tørre det af bagefter.
Knappen på siden bruges til at betjene urets menuer. Silikonere­mmen er blød og behagelig at have på. Uret gøres nemt rent ved bare at skylle det under vandhanen og tørre det af bagefter.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark