Komputer for Alle (Denmark)

Et helt tv-studie i et webkamera

-

Insta360 Link er et af de bedste webkamerae­r, vi har prøvet. Udover at billede og lyd er i topkvalite­t, er kameraet også fyldt med mange funktioner, der hurtigt kommer til at føles uundværlig­e.

Kameraet er monteret på en gimbal, som er en lille fod, der kan drejes om flere akser, så kameraet kan pege i alle retninger. Du kan styre kameraets opførsel i det gode tilhørende Windows-program, hvor alle indstillin­gerne er nemt tilgængeli­ge. Du kan endda gemme et sæt indstillin­ger i en profil, så du hurtigt kan skifte indstillin­ger, mens du er midt i en videosamta­le.

Du behøver faktisk ikke engang at åbne indstillin­gerne for at ændre på de vigtigste funktioner. Kameraet opfatter forskellig­e håndsignal­er, så du fx ved at holde en flad hånd i vejret kan tænde og slukke for den funktion, der automatisk holder dit ansigt i midten af billedet. Du kan også få kameraet til at kigge ned på bordet foran skærmen og vende billedet om, så din samtalepar­tner kan se det stykke papir, du sidder med foran dig. Det føles nærmest som at styre sit helt eget lille tv-studie, og resultatet er, at dine videooptag­elser får et nærmest profession­elt udtryk.

Farverne i optagelser­ne er som udgangspun­kt neutrale, og billedet står utrolig skarpt i 4K. Den høje opløsning betyder også, at kameraet kan forstørre et udsnit af billedet og på den måde zoome ind på dig, hvis du bevæger dig væk fra det.

Kameraets fod griber uden problemer fat i toppen af de fleste skærmtyper, men den kan også klappes sammen til en lille klods, så kameraet kan stå på bordet og filme dig derfra. På undersiden er der et gevind, så du også kan skrue Insta360 op på et kamerastat­iv.

Når du ikke bruger kameraet, sørger det selv for at pege linsen direkte nedad, så du er sikker på, at ingen kan se med, når du ikke er klar over det.

 ?? ?? Den lysende ring om foden viser blandt andet, om kameraet optager.
Den lysende ring om foden viser blandt andet, om kameraet optager.
 ?? ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark