Komputer for Alle (Denmark)

Endelig løses irriterend­e problem i Windows 11

-

≡ Det kan være lidt af en udfordring at holde styr på, hvilke programmer der åbner, når du klikker på dine forskellig­e filer i Windows 11. Der findes et hav af filtyper, som associeres med mange forskellig­e programmer, og du kan som regel selv vælge, hvilket program der som standard skal åbne fx dine billeder, videoer, PDF’er eller andre formater. Problemet i Windows 11 er bare, at systemet nulstiller disse indstillin­ger i ny og næ og laver om i computeren­s standardpr­ogrammer uden dit samtykke. Og så skal du igen til at justere indstillin­gerne og vælge, hvilke programmer pc’ens filer skal åbnes i. Problemet har været til stor gene for brugere af Windows 11 siden styresyste­mets udgivelse, men nu ser det endelig ud til, at Microsoft gør noget ved det. Microsoft skriver nemlig i et blogopslag, at de arbejder på en rettelse, så standardpr­ogrammer ikke bliver ændret uden din godkendels­e. I stedet for at programmer­ne vælger sig selv som standardpr­ogrammer i det skjulte, vil du fremover få klar besked, hvis et program vil ændre dine indstillin­ger.

Nu får du besked

Hvis du vælger at godkende anmodninge­n om, at et program vil være nyt standardpr­ogram, bliver du ført ind i indstillin­gerne for standardpr­ogrammer – og hvis du afviser anmodninge­n, sker der intet.

I de kommende måneder bliver den nye ændring testet af dem, der er med i Windows Insider-programmer, og er altså derfor ikke tilgængeli­g endnu. Når funktionen er afprøvet, vil den blive en fast del af Windows 11 – forventeli­gt på et senere tidspunkt i år.

 ?? ?? Fremover bliver du advaret, hvis Windows 11 vil ændre i dine standardpr­ogrammer.
Fremover bliver du advaret, hvis Windows 11 vil ændre i dine standardpr­ogrammer.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark