Komputer for Alle (Denmark)

Tåler at blive tabt på gulvet

-

Motorola ThinkPhone er en robust smartphone med nogle fikse funktioner. Du kan fx bruge den sammen med Motorolas særlige Windowspro­gram kaldet “Ready for”. Det får ThinkPhone til at fungere i makkerskab med en Windows-computer. Når telefon og pc er på samme netværk, kan du fx nemt spejle telefonens skærm til pc’en eller åbne filer fra telefonen i Windows. Vi skulle blot bruge ThinkPhone til at scanne en QR-kode på computersk­ærmen for at oprette forbindels­en. Det lykkedes os dog ikke at få telefonen til at fungere som webkamera for pc’en, og der var også et par andre problemer undervejs. Funktioner­ne vil formentlig virke bedre med Lenovos ThinkPad-computere, som Motorola selv bruger som eksempel til at præsentere “Ready for”. ThinkPhone minder faktisk også en del om moderselsk­abet Lenovos bærbare ThinkPad-pc’er med et sort design og røde detaljer.

På ThinkPhone sidder netop en rød genvejskna­p på siden. Du kan fx bruge knappen til at åbne apps med et enkelt tryk. Du kan selv styre knappens funktioner i telefonens indstillin­ger. Genvejskna­ppen er en god idé, men hvis du holder telefonen i højre hånd, er det ret svært at nå knappen, som sidder højt placeret på venstre side af telefonen.

Telefonen er kvik i optrækket. Den er ikke helt på niveau med de hurtigste telefoner, vi har testet, men stadig hurtig nok til at køre alle apps uden forsinkels­er. OLED-skærmens høje opdatering­sfrekvens er med til at understreg­e indtrykket af hastighed. De 144 Hz opdatering får alt til at se flot og flydende ud, når der sker meget på skærmen.

Vi kunne ikke dy os for at teste telefonens påståede robusthed, så vi “tabte” den tre gange fra almindelig telefonbet­jeningshøj­de. Den ramte et linoleumsg­ulv med henholdsvi­s kant, forside og bagside først, men der var ingen synlige skader, og alt kørte også, som det skulle, da vi brugte telefonen igen. På trods af robusthede­n er telefonen alligevel slank og elegant, og den gummiagtig­e bagside gør det ikke særlig sandsynlig­t, at du rent faktisk kommer til at tabe telefonen.

 ?? ?? Den røde knap på siden kan fx bruges som nem genvej til apps.
Den røde knap på siden kan fx bruges som nem genvej til apps.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark