Komputer for Alle (Denmark)

Lille kontorcomp­uter med stærk processor

Lenovo ThinkPad X13 er skabt til seriøst arbejde ved pc’en. Den hurtige processor og SSD- drevet sætter fart på både Windows og kontorprog­rammer.

-

ThinkPad X13 er en lille og stærk pc, der udstråler seriøsitet – både i design og specifikat­ioner. Den bærbare computer er hurtig, hvor det gør den største forskel: i processore­n og SSD-drevet, som begge er i topklasse. Resultatet er, at styresyste­met og alle programmer kører tjept og uden tøven. Windows starter også op på nul komma fem, og du behøver ikke engang taste et kodeord, for det særlige webkamera genkender dit ansigt, så du automatisk logges på med funktionen Windows Hello.

Grafikkort­et er derimod lidt sløjt, for det er integreret i processore­n i stedet for at have en selvstændi­g chip. Afviklinge­n af 3D-grafik på ThinkPad X13 ligger i den dårligste tredjedel af de pc’er, vi har testet, og derfor er computeren også klart bedre egnet til kontorarbe­jde end til spil.

Det indtryk styrkes bare af det gode tastatur, der inviterer til at skrive lange tekster. Tasterne giver en mærkbar klikkende fornemmels­e, så du kan føle, at dit tastetryk er blevet registrere­t. Den lille, røde knop midt i tastaturet kan bruges som et alternativ til musepladen. Knoppen sad allerede i de ThinkPad-computere, der blev produceret af IBM for 20 år siden, og den er faktisk lidt sværere at styre end både museplade og en rigtig computermu­s. Sandsynlig­vis er den kun bevaret for at give ThinkPad-serien en lille smule særpræg.

Skærmen er lille, men har et skarpt billede med stærk kontrast. Det er nemt at se skærmens indhold under de fleste lysforhold, for der er nærmest intet genskin fra dine omgivelser. Du kan klappe skærmen 180 grader op, så den ligger i forlængels­e af selve computeren. Det giver en fin fleksibili­tet, i forhold til hvordan du sidder ved skærmen. Over skærmen sidder det lille, indbyggede webkamera. Det giver et fint billede i videosamta­ler, og du kan lukke af for det med en fysisk klap, når du ikke skal bruge det. Det eneste problem er den lille skyder, som flytter klappen hen foran skærmen, for det kan være svært at få ordentligt fat i skyderen, som er lille og svær at se.

Strømmen leveres via USB-C. Du kan selv vælge, hvilken af de to USBC-porte du vil bruge, men de sidder irriterend­e nok på den samme side af computeren, så det giver dig ikke den store fleksibili­tet i forhold til placering af computeren.

Vi brugte ThinkPad X13 gennem en uges tid, og dens batteritid lå i gennemsnit på cirka syv timer.

 ?? ?? Du kan klappe skærmen op, så computeren ligger fladt på bordet.
Du kan klappe skærmen op, så computeren ligger fladt på bordet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark