Komputer for Alle (Denmark)

Giv lyden på pc’en et løft

-

Sound Blaster X5 overtager behandling­en af lyden fra din pc og løfter lydkvalite­ten til et højere niveau.

X5 er en lille sort boks med et eksternt lydkort, der kan kobles til din computer på flere forskellig­e måder. Det nemmeste er bare at bruge en USB-C-port, for så får X5 både strøm og et digitalt lydsignal på samme tid. Der er også både en optisk lydindgang og en gammeldags analog phono-indgang, så du kan koble andre lydkilder til lydkortet. X5 har endda indbygget en Bluetooth-modtager, så du også kan afspille musik fra fx din telefon og høre den i de samme høretelefo­ner.

En af fordelene ved at bruge et eksternt lydkort som X5 er, at du fjerner påvirkning­en af elektronis­ke støjkilder inde i pc’en. Vi fik en klar forbedring af lyden, da vi brugte USB-forbindels­en til X5 fremfor at slutte høretelefo­nerne direkte til et høretelefo­nstik på forsiden af vores stationære pc. Lydstyrken kunne ovenikøbet skrues så højt op, at vi var nødt til at tage høretelefo­nerne af, inden vi drejede den store volumenkna­p på X5 det sidste stykke.

Du kan ændre lydens egenskaber med forudindst­illede profiler ved et tryk på på equalizer-knappen under X5’s skærm. På skærmen kan du så se, om du fx har indstillet lyden til musik eller spil. Lyden kan finindstil­les i Creatives enkle og overskueli­ge Windows-program, som du kan hente på firmaets hjemmeside.

På forsiden er der indgang til en mikrofon, og lige ved siden af sidder en drejeknap, så du nemt kan styre lydniveaue­t på mikrofonen. Der sidder også en mute-knap, så du kan lukke af for mikrofonen med et hurtigt tryk.

Der følger tre forskellig­e kabler med Sound Blaster X5: et USB-kabel, et optisk kabel og et phono-kabel, så du har alt, hvad du skal bruge for nemt at komme i gang.

 ?? ?? Du kan styre mange indstillin­ger med knapperne på boksen, og resten klares i Creatives glimrende Windows-program.
Du kan styre mange indstillin­ger med knapperne på boksen, og resten klares i Creatives glimrende Windows-program.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark