Komputer for Alle (Denmark)

Musk og Twitter i det ultimative had-kærligheds-forhold

-

Når vi i faktabokse­n her på siden skriver, at Twitter har 1.300 ansatte, skal tallet tages med et stort gran salt. Antallet af ansatte inden Musks overtagels­e i oktober 2022 var nemlig 7.500. Firmaet bag det populære sociale netværk Twitter er i en situation, hvor ingen ved, hvad der vil ske i morgen eller senere i dag. Elon Musks køb af Twitter – og hvad der er sket med firmaet efterfølge­nde – er uden tvivl det seneste årtis største drama i it-verdenen. Og der er intet, der tyder på, at dramaet vil aftage foreløbigt.

Musk er en stor fortaler for ytringsfri­hed, og årsagen til hans interesse for tjenesten havde rod i Twitters beslutning­er om at lukke blandt andet ekspræside­nt Donald Trumps Twitterkon­to, da han i 2021 sendte kontrovers­ielle tweets (Twitter-beskeder) forud for angrebet på Kongressen i Washington. Det fik i første omgang Musk til at true med at købe Twitter, og i april 2022 kom så et købstilbud – selvfølgel­ig annonceret i form af et tweet! Købet blev efter en stribe retssager en realitet sidst i 2022.

Fyrede alle topchefer

Det var blot begyndelse­n på dramaet, for straks efter købet fyrede Elon Musk de tre topdirektø­rer i Twitter. Heller ikke de menige medarbejde­re gik ram forbi. I en fællesmail gav han samtlige ansatte 24 timer til at beslutte, om de ville være en del af fremtidens Twitter med lange arbejdsdag­e til følge. Store fyringsrun­der fulgte.

I samme periode inviterede Musk ekspræside­nt Trump og andre kontrovers­ielle personer tilbage i Twitterfol­den, mens mange af hans kritikere har truet med at forlade platformen. På kun fem måneder efter Musks overtagels­e har Twitter tabt 40 procent af sin markedsvær­di. Spørgsmåle­t er derfor, om Twitter helt vil bukke under, eller om Musk på sigt får fremdyrket endnu en succes.

 ?? ?? Det var rasende tweets som disse fra Donald Trump, som fik Twitter til at lukke den tidligere præsidents Twitter-konto i 2021. Den beslutning blev omstødt, da Elon Musk overtog firmaet. Trump foretrække­r dog nu sin egen tjeneste Truth Social.
Det var rasende tweets som disse fra Donald Trump, som fik Twitter til at lukke den tidligere præsidents Twitter-konto i 2021. Den beslutning blev omstødt, da Elon Musk overtog firmaet. Trump foretrække­r dog nu sin egen tjeneste Truth Social.
 ?? ?? MuskSådanS­ådanser ser Musks egen Twitter-profil ud. Med 129,5 millioner følgere har han flere fans end de fleste popstjerne­r – og en hel del flere fjender.
MuskSådanS­ådanser ser Musks egen Twitter-profil ud. Med 129,5 millioner følgere har han flere fans end de fleste popstjerne­r – og en hel del flere fjender.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark