Komputer for Alle (Denmark)

Hurtig og robust Chromebook

-

Navnet lyder måske lidt kryptisk, men CX3402CBA er en god og enkel bærbar computer med Googles styresyste­m ChromeOS.

Computeren er en Chromebook Plus, som er en afart af Chromebook­s, der har bedre specifikat­ioner, end Chromebook­s ellers har været kendt for.

Inde i maskinen sidder en udmærket Intel-processor, otte gigabytes ram og et SSD-drev med 128 gigabytes lagerplads til dine apps og filer. Alt i alt giver det dig en computer, der uden problemer kører alle former for apps. Her er ingen forinstall­erede reklameapp­s, men du får et stort udvalg af Googles gratis apps lige fra Chrome og Google Drev til YouTube.

Masser af muligheder

Du kan hente mange flere apps i styresyste­mets webshop, hvor du finder udvidelser, der kan køre i Chromebrow­seren, som spiller en altafgøren­de hovedrolle i ChromeOS. Hvis du vil køre Android-apps, kan du åbne Play Butik, der virker på samme måde, som på en Android-telefon. Tilsammen har de to butikker et overvælden­de udbud af apps, og mange af dem er endda gratis.

Computeren­s udseende er en lidt anonym blanding af sort og grå plastik, men det hele virker robust, og skærmen gav sig fx kun ganske lidt, da vi tog fat og vred i hjørnerne af den. Du kan klappe skærmen 180 grader op, så den ligger fladt på bordet. Skærmen har en mat overflade og giver et brugbart billede til almindelig­t kontorarbe­jde. Det ville dog have været rart, hvis den havde været berøringsf­ølsom, når nu det er muligt at installere så mange Android-apps, som bedst betjenes med fingerspid­serne på skærmen. Heldigvis sidder der en stor museplade foran tastaturet, så du kan bruge den i stedet for.

Der er et fint udvalg af tilslutnin­ger, og du kan blandt andet lade computeren op via USB-C-stik i begge sider. Vi blev også rigtig glade for den kompakte strømforsy­ning, som ikke har noget ekstra kabel, men sættes direkte i stikkontak­ten lige som en oplader til en mobiltelef­on.

Mekanikken i tastaturet­s taster er af gennemsnit­lig kvalitet, men tasterne er lyst godt op, så du kan aflæse dem under alle lysforhold. Vi kunne dog godt undvære de små bogstaver på tasterne, som er et kendetegn ved Chromebook­s. Det er fx betydeligt nemmere at kende forskel på tegnene J, I og L på et normalt tastatur end de tilsvarend­e taster j, i og l på Chromebook-tastaturet.

Tastaturet­s øverste række er de klassiske Chromebook-genvejstas­ter: De gør det nemt at skrue op og ned for både lys- og lydstyrke, og der er særlige taster til at hoppe frem og tilbage mellem websider. I øverste højre hjørne af tastaturet sidder en power-knap, som betyder, at der ikke er blevet plads til en Delete-tast.

 ?? ?? Skærmen er ikke berøringsf­ølsom, men du kan i stedet betjene computeren med den kæmpestore museplade.
Skærmen er ikke berøringsf­ølsom, men du kan i stedet betjene computeren med den kæmpestore museplade.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark