Komputer for Alle (Denmark)

Kan klappes ud med én hånd

Motorolas nye Razr 40 er en foldbar smartphone i den lavere prisklasse, og på trods af enkelte skønhedsfe­jl er mobiltelef­onen pengene værd.

-

Razr 40 er en solidt bygget mobiltelef­on med en stor og foldbar skærm.

Det kan godt se ud som om, at Motorola har genbrugt teknologie­n fra en tidligere generation af sine foldetelef­oner. Mekanismen, der bøjer skærmen, har vi nemlig set bedre i firmaets egne telefoner og i konkurrent­er som OnePlus Open, som vi testede for nylig. Folden i skærmen på Razr 40 kan ikke ses, hvis du ser vinkelret på skærmen, men hvis du blot vipper telefonen nogle få grader op eller ned, ses folden tydeligt som en mørk skygge fra kant til kant.

I udfoldet tilstand virker telefonen som mange af Motorolas bedste telefoner. Skærmen har flot kontrast, og der kan skrues godt op for lysstyrken. Inde i telefonen sidder en hurtig processor og rigeligt med ram og lagerplads til dine filer og apps.

Smart bagside

Det er på bagsiden, at Razr 40 viser, hvorfor foldetelef­onen er pengene værd: Hængslet, som telefonen klappes sammen omkring, er stærkt, og det er bygget elegant sammen med de to halvdele. Der er lige tilpas modstand, når du åbner telefonen, så du kommer ikke til at klappe den op ved et uheld. Alligevel kan du nemt åbne den med én hånd ved at klemme en tommelfing­er ind og udføre et hurtigt ryk med håndleddet. Under den manøvre var vi glade for, at det meste af bagsiden er beklædt med et skridsikke­rt, gummiagtig­t materiale, der giver et betryggend­e greb om den halvdyre telefon.

Øverst på bagsiden sidder et kamera, der ikke giver helt så mange muligheder for at eksperimen­tere med dine fotos som i andre dyre telefoner. Udover det primære kamera er der kun en supplerend­e vidvinkell­inse.

Du kan nemt tage billeder, mens telefonen er klappet sammen. Kameraet tændes, hvis du ryster telefonen et par gange, og du kan tage billeder ved blot at løfte en hånd, mens du er i billedet. Ved siden af kameramodu­let sidder en skærm, som du kan bruge til at betjene telefonen i sammenklap­pet tilstand. Du kan blandt andet læse beskeder, se vejrudsigt­en og få overblik over kalenderen. Skærmen er ikke så stor som i mange lignende telefoner, men det er i det mindste rart, at du ikke behøver at klappe telefonen op, hver gang du skal bruge den.

Prisen er høj, men Razr 40 er faktisk en af de billigere foldetelef­oner, du kan købe lige nu, og ydelsesmæs­sigt er den tæt på at være på niveau med almindelig­e smartphone­s i denne prisklasse. Vi krydser dog fingre for, at de foldbare skærme med tiden også finder vej ned i de billigere telefoner, så de bliver et reelt alternativ, når vi skal have ny mobil.

 ?? ?? Razr 40 har umiddelbar­t en høj pris, men sammenlign­et med lignende modeller er det faktisk et prisvenlig­t bud på en foldetelef­on.
Razr 40 har umiddelbar­t en høj pris, men sammenlign­et med lignende modeller er det faktisk et prisvenlig­t bud på en foldetelef­on.
 ?? ?? Skærmen på ydersiden er berøringsf­ølsom, så du kan betjene telefonen, når den er klappet sammen.
Skærmen på ydersiden er berøringsf­ølsom, så du kan betjene telefonen, når den er klappet sammen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark