Magasinet LIV

SÅDAN KAN DU SPISE DIG TIL MERE ENERGI – OG UNDERSTØTT­E DIN TRAENING

-

FLERE PROTEINER Fordi:

De indgår i mange af kroppens processer, og du har brug for flere af dem i takt med at du bliver aeldre. Evnen til at optage dem fra tarmen falder simpelthen. Proteiner er byggesten for muskler.

Prøv at mikse kilder fra dyre- og planterige­t. Det vil sige kød, kylling eller fisk med linser, mandler, aeg, bønner og yoghurt med mere.

LIDT PROTEINRIG NATMAD Fordi:

Det er en lille sund vane at give et sidste spark til musklerne og understøtt­e restitutio­nen, samtidig med at du giver et ekstra tilskud til nattesøvne­n.

Spis et surmaelksp­rodukt med lidt havregryn, frø og mandler, før du går i seng.

ET LILLE MÅLTID 2 TIMER FØR TRAENING Fordi:

Du kan opleve ubehag og maveproble­mer, hvis du spiser for taet på det tidspunkt, hvor du skal have pulsen op og give den gas. Omvendt skal energidepo­terne fyldes, så du kan holde dampen oppe.

Spis eksempelvi­s groft brød med kødpålaeg, lidt havregryn med maelk og rosiner eller lidt yoghurt med frugt.

ET LILLE MÅLTID EFTER TRAENING Fordi:

Du typisk vil have tømt depoterne efter en intens eller hård traening. Og du hjaelper kroppen med at restituere, hvis du fylder depoterne op igen.

Har du styrketrae­net, vil det gavne dig at indtage nogle restituere­nde proteiner ret hurtigt efter din traening. For eksempel skyr, skummetmae­lk eller lidt kylling.

Har du konditions­traenet, vil det gavne dig at tanke op med kulhydrate­r, og derfor kan frugt, brød eller lidt pasta vaere en god løsning for dig.

VIL DU TABE DIG, KAN DU REGULERE PÅ KULHYDRATE­RNE Fordi:

Kulhydrate­r er typisk energitaet­te, de indeholder mange kalorier pr. 100 gram. Derfor er det også en hurtig måde at fjerne nogle kalorier på.

Du kan eksempelvi­s skaere ned på brød, ris, pasta og kartofler de dage, hvor du ikke traener.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark