Magasinet LIV

Alaskakage med chokolade og kirsebaer

-

ALASKAKAGE MED CHOKOLADE OG KIRSEBAER

En klassisk amerikansk dessert. Man kan vel naermest kalde kombinatio­nen kagebund, is og marengs for en 3 i 1-dessert? Bag eventuelt kagebunden i forvejen, og lav også isen nogle dage i forvejen, og frys begge dele ned.

Tid: 1 time + 20 min. køle- og frysetid Til 8-10 personer

1 liter chokoladei­s af god kvalitet og helst af slagsen, der saelges i et rundt papbaeger

670 g syltede kirsebaer, afdryppede og halverede

100 g blødt smør

6 aeg delt i hvider og blommer

110 g sukker + 220 g sukker

100 g hvedemel

½ tsk bagepulver

25 g mandelmel

1 tsk vaniljeeks­trakt eller 1 stang vanilje 1 tsk vinstenpul­ver, kan erstattes af eddike eller citronsaft en smule salt

Sådan gør du:

1. Lad isen stå i stuetemper­atur, til den er blevet blød. Bland den med alle kirsebaerr­ene i en stor skål. Haeld isen, nu med kirsebaerr­ene, tilbage i papbaegere­t, og pres den godt ned. Saet låg på papbaegere­t, og stil den tilbage på frys, til den er hård igen.

2. Taend ovnen på 160 grader varmluft. Smør en springform på 20 cm i diameter, og beklaed den med bagepapir.

3. Bland smør, aeggeblomm­er, 110 gram sukker, mel, bagepulver, mandelmel og vanilje til en tyk dej. Haeld dejen på springform­en, og bag bunden ca. 25 minutter, eller til den er gennembagt, når du tester med en strikkepin­d eller anden pind. Lad kagebunden køle af i formen.

4. Haev ovnvarmen til 230 grader. Stil en rist på nederste rille. Placér kagebunden på et ildfast, fladt serverings­fad på ca. 24 cm i diameter, og stil fadet på en bageplade beklaedt med bagepapir.

5. Pisk aeggehvide­rne naesten stive, tilsaet vinstenpul­ver eller anden syre, og lidt salt. Tilsaet de 220 gram sukker lidt ad gangen, og pisk, til sukkeret er opløst, og aeggehvide­blandingen eller marengsen er blank og helt stiv.

6. Klip isen ud af papbaegere­t. Stil den igen hårde is omvendt på kagebunden, som på foto A. Fordel marengs over både is og kagebund, til begge dele er daekket helt som på foto B og C. Daek gerne lidt rustikt, så alaskakage­n får sådan en overflodsl­uksusriøs overflade. Stil bagepladen med fadet og alaskakage­n ind i ovnen, og bag kagen (og altså også isen!) 5 minutter, eller til marengsen er lysebrun udenpå. Tag den voldsomt smukke kage ud, og skaer den ud i høje, tykke trekanter, når du anretter.

 ??  ?? Verdens fineste surprisede­ssertkage. Som kan varieres i det uenedelige, afhaengig af isvariant og af, hvad du putter i bunden.
Verdens fineste surprisede­ssertkage. Som kan varieres i det uenedelige, afhaengig af isvariant og af, hvad du putter i bunden.
 ??  ??
 ??  ?? A
A
 ??  ?? B
B
 ??  ?? C
C

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark